1 de 10
Economia

L'Ajuntament de Calafell i Mercadona negocien una ampliació de l'espai de venda al mercat

La cadena vol fer servir part dels actuals magatzems

Vista del Mercat de Calafell. | Ajuntament de Calafell
per Marc Guitart, Calafell | 9 d'agost de 2023 a les 09:19 |
L'Ajuntament de Calafell i Mercadona estan negociant un nou conveni per ampliar l'actual concessió que la cadena d'alimentació té al Mercat Municipal. Des de Mercadona han traslladat al Consistori la voluntat de guanyar espai de venda fent servir una part de la zona dels magatzems.

Aquesta ampliació, doncs, no suposaria que la cadena guanyés més metres quadrats a la superfície que ocupa al mercat. Cal recordar que l'empresa va guanyar la concessió per fer el nou mercat municipal, que va obrir fa deu anys, a canvi de quedar-se el 50% de la superfície. El conveni que es va fer en aquell moment s'hauria de modificar per fer els canvis en la distribució, tot i que el percentatge no es veuria alterat.

L'Ajuntament vol "contrapartides"

Des del govern local han celebrat que Mercadona vulgui "millorar la seva presència al municipi", ja que és "un senyal que la marxa econòmica general és positiva", segons l'alcalde, Ramon Ferré. El batlle ha recordat, però, que aquest és un equipament públic que està en terrenys municipals, per la qual cosa caldrà "una compensació" per part de l'empresa. Una contrapartida que podria ser en obres i millores tant al mercat com al seu entorn.


El Consistori i responsables del Mercadona han mantingut la primera reunió aquest dimarts 8 d'agost, una trobada en la qual des de la cadena de supermercats els han explicat la iniciativa. La intenció és presentar aviat el projecte, perquè les obres puguin començar l'any vinent. 
 
Participació