1 de 10
BAIX GAIÀ

La plaça de Catalunya de Torredembarra es reobrirà pròximament: trànsit restringit

L'Ajuntament ha anunciat que només hi podran circular els residents i els serveis autoritzats

La renovada plaça de Catalunya de Torredembarra reobrirà al trànsit de manera restringida. | Anna F./Ajuntament de Torredembarra
per TarragonaDigital, Torredembarra | 29 d'agost de 2023 a les 12:45 |
La plaça de Catalunya de Torredembarra es reobrirà pròximament al trànsit només per a persones residents i serveis autoritzats, segons ha anunciat l'Ajuntament en un comunicat. Aquests dies s'està duent a terme la reordenació de l'espai amb senyalització viària horitzontal i vertical per regular el trànsit a la zona.

També es tornen a ubicar els contenidors de residus urbans i s'estableixen zones de càrrega i descàrrega, d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i zones blaves en carrers de l'àrea d'influència de la plaça. A més, se senyalitzaran aparcaments de motos i de bicicletes.


En aquest sentit, hi haurà una segona fase d'implementació de modificacions viàries que es durà a terme quan finalitzin les obres dels carrers Girona i Lleida, previstes per a inicis de l'any vinent.
 

Circulació restringida al trànsit de residents i serveis autoritzats

El projecte urbanístic de reforma de la plaça de Catalunya no es va dissenyar per a mantenir-la tancada al trànsit, tot i que després d'estar-ho durant uns mesos per les obres de remodelació es va constatar que bona part del veïnat estava satisfet amb aquesta nova situació. Amb tot, s'han rebut diferents queixes per la supressió dels contenidors a la plaça i per afectacions al trànsit als carrers Tarragona i Barcelona.


Tenint en compte aquests diferents aspectes, s'ha optat per a una reobertura restringida a residents i serveis autoritzats que comptarà a partir de l'any vinent amb un sistema tecnològic que permetrà controlar-ne l'ús correcte. D'aquesta manera, a través d'un sistema de càmeres i semàfors, només tindran accés a la plaça els vehicles prèviament autoritzats.
Participació