1 de 10
SOCIETAT

Reus aplicarà un pla de xoc per a l'esporga o tala d'arbres a 42 carrers

L'actuació preveu reduir riscos i molèsties causades per l'estat de 779 arbres d'arreu de la ciutat

S'ha d'actuar per evitar que hi hagi arbres que entrin als balcons o que dificultin el pas o la visibilitat | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 4 de setembre de 2023 a les 10:32 |
Com va fer amb el reforç d'estiu de la neteja de la via pública, l'Ajuntament de Reus ha dissenyat un pla de xoc per a la poda i tala d'arbres a diferents punts de la ciutat. Es preveu actuar en 779 arbres de 42 carrers on les branques baixes o la falta de manteniment generen riscos i provoquen molèsties. El pla s'ha dividit en dos contractes amb un pressupost total de 36.000 euros.La regidoria de Via Pública informa que aquesta feina "urgent" s'iniciarà "aviat" i que l'objectiu és "eliminar molèsties o riscos que branques baixes o en mal estat generen a la ciutadania". Detallen que "els treballs han de millorar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants i eliminar les interferències en l'estacionament de vehicles en zones d'aparcament". També es vol "acabar amb les molèsties causades pel brancatge que envaeix balcons, tribunes o finestres dels edificis propers".

Així mateix, s'actuarà en arbres que tenen un excés de càrrega a la capçada, on hi ha el risc que es trenqui alguna branca. S'esporgaran alguns arbres amb defectes associats a fongs, palmeres amb fulles seques que es poden desprendre i arbres amb branques seques o morts. Finalment, des de Via Pública asseguren que es treballa en un pla de reposició i plantació

 

Feines d'esporga i tala a una quarantena de carrers

Pel que fa a les tasques d'esporga, es faran a una vintena llarga de carrers. S'actuarà als carrers de Nelson Mandela, de l'Argentera, de Pau Font de Rubinat, de Roger de Belfort, de Mare Molas i al primer tram del carrer de Sor Lluïsa Estivill. També a la Riera Miró i als carrers de Dom Bosco, de l'Estultor Modest Gené, de Ramon J. Sender i de Josep Maria Prous i Vila.

Completen la llista el carrer Ample, tot el tomb de ravals, la placeta dels Argenters, les avingudes de Marià Fortuny i del President Macià i el passeig de Misericòrdia. L'operatiu també preveu fer feines de tala a una vintena de carrers més, com als carrers d'Astorga, del Cantàbric, dels Avellaners, de Pere el Cerimoniós, de l'Escultor Rocamora, de Mossèn Higini Anglès i de Vinyols.


També al carrer de Sant Carles i Sant Josep, a les avingudes de Marià Fortuny, del Comerç i de Castellvell i al carrer de la Bassa del Bacallà. A la zona est es talaran arbres als carrers de l'Orenga, de Llevant, de Francesc Ferrer i Guàrdia, de Víctor Català, de Rovira i Virgili, d'Ignasi Iglésias i de Guerau de Liost, a més del lateral de la carretera d'Alcolea.
Participació