Investindustrial i KKR activen la venda de PortAventura per 1.000 milions d'euros

Les dues empreses creuen que és un bon moment per desfer-se d'aquesta inversió després de dues temporades d'èxit

PortAventura World va rebre 5,1 milions de turistes durant l'any 2022.
PortAventura World va rebre 5,1 milions de turistes durant l'any 2022. | PortAventura World
12 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:33h
PortAventura podria sortir a la venda en breu per un preu d'uns 1.000 milions d'euros. Així ho avançat el mitjà CincoDias, el qual assegura que Investindustrial i KKR, els dos fons que van adquirir el parc d'atraccions de la CostaDaurada, fa temps que estan preparant-se per desfer-se d'aquest actiu.

La decisió arriba després que PortAventura s'hagi recuperat de la davalladad'ingressos causada per la irrupció de la pandèmia. La temporada de l'any 2020, el parc d'atraccions va registrar unes pèrdues de 56milions d'euros, però les últimes dues temporades ha aconseguit tornar a posicionar-se com a destinació turística de referència i recuperar visitants i ingressos, arribant als 8,81 milions de benefici.

Aquesta temporada es preveu que torni a tancar amb bonesxifres i és per aquest motiu que, segons el citat mitjà, els dos fonsd'inversió haurien decidit que seria un bon moment per desprendre's de PortAventura.

Una venda de 1.000 milions d'euros


Així doncs, Investindustrial —el fons de la família Bonomi— va adquirir les accions de Criteria l'any 2012 (50%) i es va unir a KKR (49,9%) per donar un nou impuls al parc d'atraccions de la Costa Daurada.

D'aquesta unió han sorgit noves àrees, com FerrariLand, la construcció de nous hotels i noves atraccions. L'arribada de la pandèmia va complicar un camí que fins al moment havia estat força fructífer i ara, un cop superada aquesta trava, haurien decidit activar la venda per poder treure beneficis d'aquesta inversió iniciada fa anys.