1 de 10
Mobilitat

Reus oferirà bus gratuït durant una setmana a 11.000 alumnes d'institut

Una iniciativa emmarcada en la Setmana Europea de la Mobilitat vol fomentar l'ús del transport públic entre els estudiants

Reus vol promoure l'ús dels busos municipals entre els estudiants. | reus.cat
per TarragonaDigital, Reus | 12 de setembre de 2023 a les 09:41 |
Reus Transport impulsa l'ús del bus urbà entre els estudiants de la ciutat de Reus amb una campanya coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat del 18 al 22 de setembre.

Tots els alumnes d'instituts de secundària, batxillerat i formació professional rebran punts de llibre que inclouen bitllets gratuïts per als seus trajectes cap als centres educatius. Aquests bitllets es podran obtenir mitjançant codis QR o l'aplicació de Reus Transport. La campanya també s'adreça als estudiants de l'Escola Oficial d'Idiomes, el Mas Carandell i l'Escola d'Art i Disseny.


Els bitllets gratuïts es presenten en format codi QR, oferint un bitllet d'anada vàlid de 7:00 a 9:00h i un de tornada entre les 13:00 i les 18:00h. Aquests bitllets també estan disponibles a l'aplicació de Reus Transport, garantint la comoditat dels estudiants.

A més de les línies de bus convencionals, Reus Transport ofereix tres línies específiques per als instituts, conegudes com a Línies Instituts, amb horaris adaptats al curs escolar. Això facilita el desplaçament dels alumnes cap als seus centres educatius.


Els usuaris de Reus Transport tenen accés a targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general. La Targeta TJove és una opció per als estudiants que fan servir habitualment el transport públic, oferint diverses recàrregues de viatges amb avantatges, com el transbordament gratuït entre línies diferents durant una hora i 15 minuts.

També hi ha la Targeta ATM T16, que permet als joves de 4 a 16 anys fer desplaçaments il·limitats a la zona tarifària de residència.


En conjunt, aquestes iniciatives promouen l'ús del transport públic i faciliten la mobilitat dels estudiants a la ciutat de Reus.
Participació