1 de 10
Alt Camp

Convocatòria oberta: Noves ajudes vallenques per estudis postobligatoris

Les sol·licituds es poden presentar entre el 18 i el 29 de setembre a les dependències de VallsJove

Imatge d'una universitat | URV
per Albert Oliva, Valls | 12 de setembre de 2023 a les 14:00 |
Càritas Arxiprestal de l'Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de diferents serveis de l'Ajuntament de Valls (regidories d'Acció Social i Comunitària, d'Acció Cívica i Joventut, i d'Ensenyament) convoquen una nova edició de les ajudes per a estudis postobligatoris d'estudiants de la ciutat. Enguany, s'arribarà a la desena convocatòria, resultat del treball conjunt entre entitats del municipi i l'Ajuntament de Valls que permet assolir aquest important repte per a la ciutat. El sistema de sol·licitud de beques es realitzarà en convocatòria única en el període comprès entre el 18 i el 29 de setembre a les dependències de VallsJove (c/ Sant Pere, 2).

Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament a l'alumnat que realitzi estudis postobligatoris per al curs 2023/2024, que inclou el Batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral.


L'obtenció de les ajudes tenen en compte la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic de l'alumnat per tal de premiar els/les que han aprovat tot el curs acadèmic anterior. A causa de la creixent demana dels ajuts, enguany s'amplia el pressupost de 10.000 a 15.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar a més d'una cinquantena d'alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de desplaçament.

La presentació de sol·licituds es realitzarà a l'oficina del servei de Joventut: c/ Sant Pere, 2, despatx de la primera planta, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i dimarts i dimecres de 17 a 19 hores. Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1998, que el curs 2023/24 es matriculin en estudis de batxillerat, o formació professional (cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior).
Participació