1 de 10
Obres

La transformació del carrer Ample continua amb la segona fase de la reurbanització de la plaça del Víctor

Es connectarà la plaça amb el futur Centre Cívic Gregal, el qual actualment ja està en obres

El carrer Ample es vol transformar amb aquest projecte. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 13 de setembre de 2023 a les 11:21 |
Passar per la zona del carrer Ample de Reus és sinònim, des de fa molts mesos, de trobar-se obres. Totes elles van en la línia del "projecte estratègic" que va presentar l'anterior govern de la ciutat per la transformació d'aquesta zona de Reus, amb grans canvis.

El projecte presentat el mes de març del 2023 va ser redactat per l'estudi d'arquitectura Batlle i Roig i posava a l'epicentre articulador de la zona la plaça del Víctor, així com altres canvis destacats com la direcció de circulació del carrer Ample.


L'Ajuntament de Reus ha anunciat ara un nou pas endavant per iniciar la segona fase d'urbanització de la plaça del Víctor i el seu entorn, una fase que a hores d'ara ja es volia tenir enllestida, però no ha estat possible. 

Plaça del Víctor, l'eix vertebrador


Així doncs, al perfil del contractant s'ha publicat la licitació del contracte d'obres de la segona fase d'urbanització d'aquesta àrea, amb un pressupost de licitació inicial de 241.975,75 euros (IVA inclòs), el qual preveu la connexió de la plaça amb el futur Centre Cívic Gregal, actualment en obres.


Les zones afectades per aquesta segona fase de les obres seran el carrer Alt de Sant Josep; el carrer Castellvell entre els carrers Alt de Sant Josep i de Sant Joaquim; i part de la plaça del Pintor Ferré Revascall, davant el centre cívic Gregal. En definitiva, una àrea de 939,78m².

El projecte de transformació de la zona del carrer Ample vol potenciar l'espai per a vianants, així com incloure solucions per evitar situacions d'incivisme, l'ús de noves tecnologies dins del projecte Smart City, millorar la qualitat ambiental i paisatgística i posar de manifest el patrimoni cultural i històric de la zona, entre d'altres.
Participació