1 de 10
Societat

Reus provarà per primera vegada les noves sirenes d'avís de risc químic

La prova es farà conjuntament amb totes les sirenes de la demarcació de Tarragona

Una de les sirenes s'ha instal·lat al Mercat del Camp, al terme de Reus | Reus.cat
per TarragonaDigital, Reus | 15 de setembre de 2023 a les 09:35 |
Protecció Civil té prevista una nova prova de les sirenes de risc químic a la demarcació de Tarragona amb enviament d'alerta a telèfons mòbils inclòs, el pròxim dimecres 20 de setembre a les 11.00 hores.

En aquesta ocasió, Reus testejarà per primera vegada les dues sirenes d'avís en cas d'accident químic que s'han instal·lat a dos espais municipals arran de la revisió del PLASEQTA, una a l'edifici Tecnoparc i l'altra al Mercat del Camp.


Aquestes dues noves sirenes està previst que donin cobertura als barris del sud de la ciutat, els quals estan més a tocar de la indústria química, com són el Mas Pellicer, el Mas Abelló, el barri Sant Josep Obrer o el Mas Iglesias. Les sirenes instal·lades al polígon Alba i de la Plana de Tarragona i Vila-seca també ajuden a cobrir zones dels barris del sud de Reus.

L'àrea de cobertura d'aquestes sirenes a Reus es pot consultar al Geoportal. Les persones que visquin en aquestes àrees podran participar en a prova del pròxim dimecres 20 de setembre. Des de l'ajuntament, es demana que se segueixin les instruccions i es participi en el test que es publicarà a les xarxes socials per conèixer si l'equipament d'emergències ha funcionat.

Què passarà el dia 20 de setembre a Reus


En aquest nou simulacre, Reus escoltarà per primera vegada el so de les sirenes d'emergència química. El so de confinament s'iniciarà a les 11.00 hores i té tres senyals d'un minut de durada, separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s'anuncia amb un senyal continu de 30 segons de durada. 

Durant aquest simulacre, les persones que vulguin seguir-lo haurien de tancar-se a casa o l'edifici més proper, aturar els sistemes de climatització, no anar a buscar els infants a l'escola, informar-se a través de les xarxes socials oficials dels serveis d'emergència, dels ajuntaments i mitjans de comunicació, i no sortir al carrer fins que no s'hagi emès la senyal de final d'alerta.


Paral·lelament al so de les sirenes, Protecció Civil també enviarà un missatge d'alerta als telèfons mòbils de les zones afectades.
Participació