1 de 10
ECONOMIA

ChemMed Tarragona es reuneix per definir el seu pla estratègic 2024-2027

La primera trobada es va fer al Teatret del Serrallo aquest passat dilluns

Imatge de la primera trobada de ChemMed per definir el pla estratègic 2024-2027. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 19 de setembre de 2023 a les 16:50 |
El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona va acollir aquest dilluns la primera sessió plenària del ChemMed Tarragona per definir el que serà el seu pla estratègic pel 2024-2027. El procés de treball durarà tres mesos i s'estructurarà amb diverses fases: anàlisi, definició i pla d'implantació. Aquest projecte comportarà set sessions de treball que finalitzaran amb la comunicació dels resultats el pròxim 28 de novembre.  

Aquesta primera sessió de l'assemblea es va iniciar amb la benvinguda als assistents per  part de Saül Garreta, vicepresident de ChemMed i president del Port de Tarragona, que va destacar la importància del projecte i la necessitat d'apostar fort per la recerca i la innovació.


Seguidament, Ignasi Cañagueral, President del clúster ChemMed, va incidir en la importància de tenir un full de ruta i alinear objectius a nivell de territori per tal de continuar sent un HUB sostenible i competitiu. Durant la sessió es van establir diferents equips de treball formats per representants de les empreses i entitats que van centrar la seva activitat en analitzar i fer un diagnòstic del moment actual.
 

Més d'un centenar d'empreses i organitzacions públiques i privades

El clúster ChemMed Tarragona, Mediterranean Chemical Cluster, es va constituir el 2014 com una agrupació transversal, liderada per l'AEQT i les seves empreses associades, i pel Port de Tarragona. En total, el clúster agrupa una trentena d'empreses productores i prop d'un centenar d'empreses de serveis, a més d'una trentena d'organitzacions públiques i privades.


Entre elles s'inclouen administracions (Estat, Generalitat i ajuntaments del territori), el món del coneixement (Universitat Rovira i Virgili, instituts de formació professional, l'Institut Català d'Investigació Química o Eurecat), i el món sòcio-econòmic (cambres de comerç, Cepta, Pimec i sindicats).

Així, ChemMed Tarragona és, doncs, el fòrum compartit amb tot el Camp de Tarragona i les seves principals institucions, que projecta la indústria petroquímica com una de les apostes del territori per al seu progrés i desenvolupament.
Participació