Laura, la víctima de l'últim assassinat masclista a Tarragona

Els fets van tenir lloc diumenge en un pis del carrer Taquígraf Martí de la capital tarragonina

La fotografia de la Laura, la dona assassinada a Tarragona, s'ha mostrat durant el minut de silenci a la plaça de la Font.
La fotografia de la Laura, la dona assassinada a Tarragona, s'ha mostrat durant el minut de silenci a la plaça de la Font. | ACN/Arnau Martínez
19 de setembre del 2023
Actualitzat a les 17:50h
Aquest diumenge, un home trucava al telèfon d'emergències 112 per alertar que havia trobat el cadàver de la seva dona en tornar a casa. Ho va fer per intentar amagar una mort violenta de la qual ell seria el suposat responsable, segons les primeres hipòtesis amb què treballen els Mossos d'Esquadra, que el van detenir aquest dilluns.

La dona assassinada aquet diumenge a Tarragona és la víctima número 12 a Catalunya de violència masclista durant aquest 2023 i la tercera a la les comarques tarragonines. Però aquesta víctima no és una xifra més en el balanç. Es deia Laura, segons ha confirmat la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, durant el minut de silenci que s'ha fet aquest dimarts al migdia a Tarragona.

Durant aquest acte de condemna, la consellera de l'Ajuntament de Tarragona, Isabel Mascaró, ha mostrat una fotografia de la víctima. La Laura tenia uns 40 anys —les autoritats no han confirmat la seva edat— i vivia al carrer Taquígraf Martí de la capital tarragonina. I aquest diumenge va ser presumptament assassinada per la seva parella.
 

La dona va morir escanyada

Segons les primeres informacions, el suposat responsable del crim masclista, de 43 anys, va escanyar la Laura fins a la seva mort. Després de ser detingut aquest dilluns per la policia catalana, va ser traslladat a dependències policials i resta a l'espera de passar a disposició judicial. La previsió és que això es produeixi durant la jornada de dimecres.

El Jutjat de Violència sobre la Dona de Tarragona ha assumit les diligències del cas, després que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona s'hagi inhibit una vegada rebudes els informes provisionals de l'autòpsia, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En aquest sentit, el TSJC ha informat que no constaven denúncies prèvies per maltractament.
 

Minuts de silenci per condemnar aquest nou assassinat masclista

Aquesta nova mort per violència masclista ha tornat a fer sortir la ciutadania als carrers i places per condemnar l'assassinat. S'han fet minuts de silenci en diverses ciutats, entre elles Tarragona i Reus. A la capital tarragonina, l'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Feminismes i Igualtat de la Generalitat, Tània Verge.

Cal destacar que, una vegada més, els representants polítics de Vox no han participat en el minut de silenci per condemnar aquest nou cas de violència masclista. L'alcalde Rubén Viñuales, sense anomenar-los directament, ha retret aquesta actitud del partit d'ultradreta.

(Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112).