1 de 10
Santa Tecla 2023

El correfoc petit dona pas a la Santa Tecla més tradicional

Aquest dijous arriba el Pregó i la Baixada de l'Àliga, per tal d'iniciar quatre dies festius sense pausa

Instant del correfoc petit de Santa Tecla. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 21 de setembre de 2023 a les 07:28 |
La Rambla Nova de Tarragona s'ha omplert de famílies aquest dimecres al vespre amb el correfoc petit, un dels darrers actes de la festa major abans que aquest dijous s'enceti oficialment la traca final dels actes més tradicionals, entre ells, el Pregó i la Baixada de l'Àliga. Les versions infantils del Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Vibrieta i el Griu també petit han anat acompanyats del Drac petit de Valls, el Senglar petit de l'Espluga de Francolí, el Ball de Diables infantil de Torredembarra i el Ball de Diables petit de Caldes de Montbui.

D'aquesta manera, l'avinguda principal del centre de la ciutat s'ha convertit en un riu d'espurnes i de nois i noies tapats fins dalt per poder ballar sota un foc apte per als menors. També el Retaule de Santa Tecla, ja a la nit, i la Carretillada del Ball de Diables de Tarragona han posat la cirereta al pastís d'unes festes que, de nou, han dut els tarragonins i visitants a sortir al carrer.


Així, doncs, aquest dijous 21 de setembre comença el que tot tarragoní espera durant l'any: la celebració més tradicional i festiva, en què el bestiari popular i els diferents elements del Seguici en són els protagonistes. Qui encetarà la cursa final serà el pregoner Oriol Grau, a partir de dos quarts de set del vespre, des de la plaça de la Font. L'actor i membre del Ball de Dames i Vells ha estat l'escollit per expressar les seves inquietuds davant de milers de persones que, tot seguit, continuaran la festa amb l'Arrencada de Gegants o, ja més tard, un dels esdeveniments més multitudinaris de les festes: la Baixada de l'Àliga.
Participació