1 de 10
Alt Camp

Problemes amb les fuites: Comencen les obres de les canonades de la Réria del Pla de Santa Maria

La substitució es farà per fases per evitar causar molèsties als veïns

Imatge de les obres | Cedida
per Albert Oliva, El Pla de Santa Maria | 21 de setembre de 2023 a les 11:58 |
Aquesta setmana han començat els treballs per substituir de forma completa les canonades de distribució d’aigua potable al carrer la Réria del Pla de Santa Maria i posar fi així a les fuites contínues. Les obres no tindran cost per a l’Ajuntament i les porta a terme Agbar.

El problema de les fuites s’ha anat incrementant amb el pas del temps. La causa és que la canonada que es va instal·lar ara fa nou anys, quan es va remodelar el carrer, era defectuosa i s’ha anat deteriorant.


La substitució es farà per fases per evitar causar molèsties als veïns i minimitzar l’afectació al trànsit. Tot i així, serà inevitable que es produeixin inconvenients de forma puntual. La primera fase afectarà la vorera de ponent, al cantó del carrer Major, entre la plaça de l’Església i la plaça de la Vila. Tot seguit es farà l’altra vorera del mateix tram. Quan aquest estigui enllestit, es treballarà en direcció a la plaça Jacint Verdaguer.

D’entrada s’instal·la una canonada provisional penjada a les façanes per garantir la continuïtat en el subministrament d’aigua.


Quan acabin aquestes obres, començarà la renovació de tota una sèrie de carrers on les conduccions d’aigua encara son antigues. Quan els treballs estiguin completament enllestits s’aprofitarà molt millor l’aigua i s’evitaran pèrdues pel mal estat de les canalitzacions.
Participació