1 de 10
TARRAGONA

EMATSA aprova el pressupost 2024: 5,5 milions d'euros en inversions

L'empresa preveu durant el 2024 la millora de la resiliència del cicle integral de l’aigua

EMATSA invertirà 5,5 milions d'euros durant el 2024 per a la millora de la resiliència del cicle integral de l'aigua. | EMATSA
per TarragonaDigital, Tarragona | 21 de setembre de 2023 a les 16:29 |
L'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA) ha aprovat el pressupost de 2024, que preveu inversions per valor de gairebé de 5,5 milions d'euros per a la millora de la resiliència del cicle integral de l'aigua. En aquest sentit, EMATSA impulsarà la interconnexió de les xarxes d'abastament d'aigua de la zona Tarragona centre amb la zona de Llevant.

Així, es facilitarà la distribució de l'aigua a tota la xarxa davant possibles incidències i talls de subministrament. També es realitzarà la renovació de canonades de sectors de Ponent i el centre de la ciutat, i es durà a terme la instal·lació d’una nova Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) a Bonavista que suposarà una millora en la qualitat organolèptica de l'aigua.


L'any vinent es destinaran 2,5 MEUR a la millora del sistema de sanejament. A través del cànon de l'aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) s'executaran diverses actuacions, entre d'altres, es remodelarà l'Estació de Bombament d'Aigües Residuals (EBAR) de Bonavista, i s'incorporarà un sistema de desbast de residus complementari a l'EBAR del Francolí.
 

Millores en el control de la qualitat de l'aigua i en ciberseguretat

Pel que fa al Laboratori, també s'ha previst una inversió de prop de 200.000 euros en nou equipament que permetrà adaptar-se als recents requeriments normatius pel que fa al control de la qualitat de l'aigua que fixa el RD 3/2023. Aquest reial decret, en vigor des de gener de 2023, estableix els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l'aigua de consum, el seu control i subministrament i fixa uns períodes d'adaptació i compliment.


A més, el pressupost contempla una partida de 50.000 euros per a la millora de la ciberseguretat, un paquet d'accions orientades a augmentar la robustesa del sistema de control i vigilància del cicle de l'aigua.

El pressupost de la companyia d'aigües per l'any 2024 també inclou un increment en el fons social destinat a bonificar el rebut de l'aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Així, a la partida de 150.000 euros, s'incorporen 12.000 euros.
Participació