El Temporada del Vendrell presenta les propostes d'octubre i novembre

Les entrades per als 10 espectacles es posen a la venda a partir d'aquest divendres 22 de setembre

Imatge promocional de l'obra de teatre 'Fitzroy', de Jordi Galceran.
Imatge promocional de l'obra de teatre 'Fitzroy', de Jordi Galceran. | Cedida
21 de setembre del 2023
Actualitzat a les 17:19h
El Temporada, que engloba el conjunt de propostes culturals de teatre i música de caràcter professional del Teatre Àngel Guimerà (TÀG) i de l'Auditori Pau Casals del Vendrell, ha donat a conèixer la programació dels dos pròxims mesos. La primera cita arribarà el diumenge 1 d'octubre, amb la representació de l'obre de teatre 'Fitzroy', al TÀG.

Les entrades de tota la programació es posaran a la venda aquest divendres 22 de setembre, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial a la recepció de l'EMMPAC o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l'aforament així ho permeti.

Cal destacar que les entrades es poden adquirir amb descomptes a través de diversos abonaments —Total, +3 o Jove—.
 

Quatre actrius de primer nivell per obrir el Temporada

'Fitzroy', la nova comèdia de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per quatre actrius de primer nivell: Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul i Natalia Sánchez, explica història de quatre escaladores que estan a mitja ascensió del Fitzroy, on el mal temps les ha fet aturar i, mentre esperen que les condicions millorin, sorgeixen problemes inesperats que les fan dubtar de si tirar endavant l'ascensió o rendir-se.

El diumenge 8 d'octubre, l'escenari del Teatre Àngel Guimerà acollirà l'espectacle musical per a la primera infància, 'Bob Marley for babies'. Música, dansa, tecnologia, participació del públic, reflexió i nous llenguatges escènics, fluiran amb els grans temes de Bob Marley, que portaran al públic per un viatge que interpel·la i planteja preguntes sobre gènere, situació socioeconòmica i color de pell.

El divendres 13 d'octubre serà el torn del tradicional concert 'Al Vendrell, les gralles' en motiu de la Fira de Santa Teresa. Enguany el grup convidat és La Banda del Gínjol, un grup de gralles i metalls que des del 2018 fusiona la tradició i la funcionalitat dels grups de grallers amb la potència dels metalls de les bandes de música.

El mes d'octubre es tancarà el dissabte 28, amb l'estrena de les propostes musicals de l'Auditori Pau Casals amb 'A Contra Blues', considerada una de les millors bandes europees de rock i blues actual. Els avalen diversos premis, set treballs discogràfics i quinze anys de carrera musical amb presència constant per tot el territori nacional i internacional.
 

Música i teatre durant el mes de novembre

La música seguirà el 4 de novembre al mateix Auditori Pau Casals, amb Tempus Trio i Camerata Penedès. Aquesta formació instrumental oferirà un repertori compost pel Triple Concert de Beethoven, i pel Piano Trio nº 2 de Franz Schubert. L'endemà, 5 de novembre, al TÀG es podrà veure 'Deseoequilibrio', un muntatge de trapezi, acordança, teatre, cant, música i  quadrat aeri, que ens porten a un viatge interior i íntim, propi de l'artista.

El dissabte 11 de novembre serà el torn de l'obra de teatre 'Cost de vida', interpretada per Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova. Aquesta obra exquisidament original, honesta i divertida de la Martyna Majok explora la necessitat de connectar i ser estimats per sobre de qualsevol diferència.

Els Spanish Brass & Chano Domínguez, arribaran a l'Auditori Pau Casals el 18 de novembre. Al pianista Chano Domínguez l'avala la seva prolífica carrera internacional, representant d'un flamenc complet en tots els sentits. Els Spanish Brass representen el saber fer en la música de cambra al més alt nivell.

En aquesta ocasió presenten 'Puro de Oliva', on el repertori, a més de la música que Chano ha compost expressament, es complementa amb arranjaments d'obres que ell ha escrit per a d'altres artistes.

L'endemà diumenge 19 de novembre, els Spanish Brass oferiran un concert per a públic familiar. El quintet de metalls interpretarà un repertori que va des de Bach fins a Lutoslawski, passant per Mancini, Nino Rota i Waller, entre d'altres.

La Flyhard Produccions, amb 'La Pell fina', tancarà la programació el 25 de novembre. Una obra que parla de tot allò que no estem preparats per dir ni per sentir. Dir la veritat està molt bé, però... què passa quan aquesta veritat ofèn? Cal dir-la?
 

Funcions accessibles

Una novetat important en la programació d'aquesta tardor seran les funcions accessibles en dos dels espectacles, 'Fitzroy' i 'Cost de vida', en els quals es comptarà amb servei de subtitulació, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars.

En aquesta nova programació seguirà activa la promoció 'Temporada 3.0', pensada per a persones joves d'entre 15 i 30 anys, empadronades al Vendrell, que podran obtenir les entrades per l'import de 3 euros a través del següent enllaç, aplicant el codi T3.