1 de 10
BAIX GAIÀ

La remodelació del carrer de Dalt d'Altafulla començarà al desembre: els detalls

S'invertiran 700.000 euros per actuar en el tram superior d'aquesta via

Els treballs es faran en el tram superior del carrer de Dalt d'Altafulla. | Cedida
per TarragonaDigital, Altafulla | 21 de setembre de 2023 a les 17:50 |
Les obres de remodelació del carrer de Dalt d'Altafulla començaran el pròxim mes de desembre, segons ha anunciat l'Ajuntament. Els treballs afectaran al tram superior d'aquesta via, actualment transitada com un accés més a la Vila Closa. Les obres s'allargaran uns 6 mesos i serviran per definir un nou carrer "més amable", segons ha explicat la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas.

Les obres del carrer de Dalt tindran un cost d'uns 700.000 euros que es finançaran amb una subvenció del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona de 400.000 euros i amb 300.000 euros del pressupost municipal.


L'inici de les obres abans de finalitzar l'any és condició indispensable per poder rebre l'aportació de l'ens supramunicipal.
 

Còdols al centre i llambordes als laterals

En aquest sentit, està previst que el carrer de Dalt tindrà una estètica similar a la que té actualment el carrer Martí d'Ardenya, amb còdols al centre i llambordes als laterals. És previst actuar també al tram annex del carrer de l'Hostal per on actualment tomben els vehicles per accedir a Martí d'Ardenya.


Igualment, com ha destacat Muntadas, a la cruïlla entre ambdós carrers s'ubicarà el disseny d'un quadrat indicatiu (com el que ja hi ha a la cruïlla de Martí d'Ardenya i Hostal) amb els noms de les vies adjacents.

La coalcaldessa ha afirmat que la idea és anar adaptant aquests carrers a un sistema de circulació que "prioritzi als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir al centre i a la Vila Closa".

 

L'objectiu final és que el carrer sigui una zona per a vianants

La voluntat del consistori és acabar definint aquest carrer com una zona per a vianants, tot permetent només l'accés de vehicles comercials i de veïns, amb la potenciació de les zones de càrrega i descàrrega. L'execució de les obres, que s'allargaran uns 6 mesos, permetrà descobrir com funcionaria a la pràctica el tancament del carrer al trànsit rodat i quines afectacions tindria.

Així mateix també es podrà fer una observació durant la prova pilot que es farà aquest divendres, en el marc del Dia Sense Cotxes, en què, precisament i de manera simbòlica, es tallarà al trànsit aquest tram de la via pública.
Participació