Els Guardons de la Ciutat obren oficialment la Festa Major de Misericòrdia de Reus

S'han lliurat les Mencions Honorífiques Municipals, les Medalles de la Ciutat i s'ha concedit el títol de Fill Il·lustre a Josep Murgades Barceló

Foto de família de l'acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat de Reus.
Foto de família de l'acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat de Reus. | Cedida
22 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:14h
L'acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat ha servit aquest dijous al vespre per donar el tret d'inici oficial de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2023. El Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus s'ha omplert de gom a gom per acompanyar les diferents persones i entitats que han rebut enguany els diferents reconeixements.

Després d'una benvinguda a càrrec de l'alcaldessa, Sandra Guaita, s'han lliurat les tres Mencions Honorífiques a les entitats guardonades. La primera ha estat pel Ball de Cavallets de Reus, que celebra el seu 25è aniversari, en reconeixement a la seva trajectòria en el món cultural i associatiu, la seva contribució a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, i la seva participació com a element festiu en el seguici de la Festa Major.

En segon lloc s'ha atorgat la Menció Honorífica Municipal al Col·lectiu H2O, en reconeixement a la seva intensa i continuada trajectòria de lluita per la normalització de la diversitat sexual i el reconeixement dels drets de les persones LGTBI, i de manera especial per commemorar enguany el 25è aniversari de la seva constitució.

Finalment, s'ha distingit a la Casa Misericòrdia, en reconeixement a la seva tasca social, acollint persones sense llar i en situació d'exclusió social, treballant amb elles per recuperar els seus vincles socials, laborals i familiars, i de manera especial per commemorar enguany el 30è aniversari de la seva creació.
 

Les Medalles de la Ciutat

La gala de lliurament dels Guardons de la Ciutat ha continuat amb la concessió de la Medalla de la Ciutat a la Societat El Círcol, institució que compta amb 170 anys d'història i degana de les entitats privades reusenques, atesa la seva activa implicació en la vida ciutadana mantenint durant tota la seva existència el compromís fidel de l'entitat amb la ciutat i amb les seves institucions.

Així mateix, també per la seva contribució per tal de conservar i mantenir part important del patrimoni de la ciutat i dels seus costums i tradicions així com per contribuir a la riquesa cultural i econòmica de la ciutat en ser lloc de trobada i de debat de la classe emprenedora de la ciutat i del territori i per commemorar l'any 2022 els seus 170 anys d'història. Patrícia Terradellas, presidenta de l'entitat, ha estat l'encarregada de recollir el reconeixement. 

La segona Medalla de la Ciutat ha estat per Cori Bach Voltas en reconeixement a la seva trajectòria excepcional dedicant tota la seva vida a l'ensenyament amb una vocació absoluta i permanent. Persona polifacètica, Bach ha proposat i creat múltiples iniciatives per millorar la tasca educativa i per integrar a l'alumnat amb necessitats educatives especials a les aules ordinàries.

Impulsora de la creació de l'Escola Montsant, de la Llar d'Infants Montsant i de la creació l'any 1997 de la Fundació Escola Montsant. Impulsora també del projecte MARAGDA per facilitar la integració de l'alumnat amb discapacitats intel·lectuals i motrius al món del treball, i col·laboradora i voluntària d'entitats culturals i socials tant d'àmbit nacional com d'àmbit local.
 

Fill Il·lustre de la Ciutat

Per acabar l'acte, s'ha concedit el títol de Fill Il·lustre de Reus a Josep Murgades Barceló en reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica, a la seva dedicació als estudis filològics i a les seves valuoses aportacions en el camp de la traducció, tot adaptant al català obres literàries de dimensió universal i per haver traduït nombrosos textos de teoria i crítica literàries, així com al seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat de Reus.

L'acte s'ha tancat amb un parlament a càrrec de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, que ha felicitat a tots els guardonats i guardonades i ha reconegut la tasca realitzada per tots i cadascun en benefici a la ciutat. En finalitzar s'ha repartit la postal 51 de les Postals de la Festa Major, dedicada enguany a la Cucafera.