1 de 10
Santa Teresa 2023

La Fira de Santa Teresa del Vendrell es presenta amb un canvi radical de model

L'edició d'enguany es reformula completament amb nous espais i un enfocament a donar protagonisme a la gastronomia i el producte de KM0.

El nou model de fira al Vendrell ha vingut per quedar-se. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 27 de setembre de 2023 a les 18:18 |
El regidor de Fires, Christian Soriano, acompanyat de diversos productors del territori, ha presentat aquest matí les principals novetats de la Fira de Santa Teresa del Vendrell, que enguany aposta per fer un gir de 180°. Segons Soriano, "després de 180 anys d'història de la Fira, calia un canvi de rumb, no tan sols en el format sinó també en el contingut. Era una opinió compartida per moltíssims vendrellencs i vendrellenques".

Així doncs, del 12 al 15 d'octubre el Vendrell donarà la benvinguda a una Fira que deixa enrere el seu tradicional caràcter multisectorial per donar protagonisme a la gastronomia i el producte de KM0.


Tal com ha explicat el regidor de Fires, per posar en marxa aquest nou concepte de certamen s'ha comptat amb la col·laboració de les empreses i negocis locals, que representaran més del 50% dels participants de la Fira. "Al final -ha dit Soriano-, aquestes empreses són les que determinen quin és el present i el futur del Vendrell i hem cregut necessari crear sinergies positives entre elles i l'Ajuntament".
 

La fira s'ha presentat amb la presència de diverses empreses que hi prendran part. Foto: TarragonaDigital

 

Tres espais a la Fira de Santa Teresa del Vendrell


La Fira d'enguany tindrà tres espais: el primer serà el del passeig de la Rambla, que presentarà canvis estètics notables en la imatge dels estands i on s'ubicaran les empreses locals, del Penedès i algunes de fora per mostrar i vendre el seu producte.

El segon serà el que es coneix com a plaça Tobies, que acollirà la zona de concerts, i el tercer, serà al costat de la cascada de la Rambla, on es crearà una zona de tastos i maridatges. I és que, segons s'ha explicat, la voluntat és que la Fira no sigui tan sols un punt de venda i negoci per a les empreses del territori, sinó també de difusió dels seus projectes i la seva història, així com per fer valdre els seus productes.


A la zona de tastos i maridatges es gaudirà, segons s'ha avançat, de preus populars i a l'Oficina de Comerç del Vendrell es podran adquirir tiquets amb reserva prèvia.

Un canvi necessari a la fira vendrellenca


A la presentació de la nova Fira, que ha tingut lloc als cellers Avgvstvs Forvm, hi han assistit diversos productors i restauradors del territori, pertanyents al col·lectiu Terra i Taula. Tots ells han valorat positivament el nou impuls que es vol donar al certamen i, alhora, han celebrat el treball conjunt amb l'administració per fer plegats difusió del territori i del seu potencial gastronòmic.


A banda de la Rambla com a espai central, la nova Fira mantindrà la zona de l'automoció al Puig i les atraccions a la zona escolar. A més, la plaça Nova i la plaça de les Garrofes acolliran diverses activitats i tallers familiars relacionats temàticament amb el món dels productes locals, com el vi o l'oli, entre d'altres. Al carrer del Doctor Robert s'hi ubicaran diferents parades d'entitats del municipi.

Segons el regidor de Fires, Christian Soriano, "aquest nou model de Fira ha vingut per quedar-se i consolidar-se". En els pròxims dies es donarà a conèixer el programa d'actes complet de la Fira de Santa Teresa.
Participació