Castellvell instal·larà senyals amb el lema 'Municipi protegit contra la violència de gènere'

El plenari de l'Ajuntament també va presentar les línies mestre del pressupost municipal de l'any 2024

Imatge de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.
Imatge de l'Ajuntament de Castellvell del Camp. | Cedida
28 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:46h
El Ple ordinari de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, celebrat aquest dimecres 27 de setembre, va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema 'Municipi protegit contra la violència de gènere'. Es tracta d'una moció presentada pel PP i que va rebre el suport de tots els grups municipals: ERC, PSC, Junts i Ara Castellvell.

Segons explica el text, aquesta acció vol ser "un acte simbòlic i visible de tot el que s'està fent al municipi per abordar aquesta mena de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat". Així mateix, també pretén ser "una declaració de principis, una mostra del posicionament que l'Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones".
 

El consistori manté el compromís de continuar implantant mesures contra la violència de gènere

L'alcalde de Castellvell el Camp, Josep Sabaté, va expressar el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l'alcalde es va referir a mesures de seguretat preventives com les càmeres lectores de matrícules que es van instal·lar al municipi o a la millora de l'enllumenat per tal d'evitar "punts negres" de llum.

El batlle també va anunciar que es continuarà treballant en el desenvolupament del Pla d'Igualtat, en recursos com els Punts Lila o en l'organització d'activitats com el curs de defensa personal, que va tenir molt bona acceptació.

De cara al 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, també es promouran actes que donin veu a persones que hagin estat víctimes o testimonis de casos de violència de gènere.
 

El pressupost de 2024 serà de tres milions d'euros

En el plenari celebrat aquest dimecres, l'alcalde de Castellvell del Camp també va donar compte de les línies fonamentals del pressupost de l'exercici del 2024, que serà de 3.004.800 euros. El batlle va dir que aquest serà "un pressupost equilibrat entre despeses i ingressos, mantenint la despesa corrent corresponent".

També va anunciar que es faran "les inversions que ens permeti aquest pressupost, aprofitant subvencions sobretot en la mitigació dels efectes del canvi climàtic i les energies". En aquest sentit, es donarà prioritat a actuacions que "millorin la qualitat de vida, la mobilitat i les prestacions en educació, salut, benestar i cultura".