1 de 10
Política

La Xarxa Vendrellenca considera «injustificat» que no es bonifiqui la taxa en zones de recollida Porta a Porta

L'entitat veïnal assegura que aquest augment de la taxa de la brossa no serà l'últim que patiran els veïns del Vendrell

La recollida Porta a Porta ha augmentat el reciclatge en les dues zones on s'aplica. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 5 d'octubre de 2023 a les 09:14 |
La Federació Xarxa Vendrellenca ha expressat la seva indignació davant de l'augment de la taxa de la brossa proposada pel govern municipal. L'entitat considera injustificat que l'Ajuntament no hagi acceptat la seva proposta de bonificació de la taxa per a les zones on es realitza la recollida Porta a Porta, i, en canvi, hagi decidit imposar un augment del 30% en aquest impost.Els veïns de les zones de Torreblanca i el Nou Vendrell han estat utilitzant el sistema Porta a Porta per a la recollida de brossa durant més de dos anys. Aquest sistema ha provocat un augment del 80% en els serveis de recollida en aquestes àrees. Per aquesta raó, la Federació Xarxa Vendrellenca considera que seria raonable que l'Ajuntament apliqués alguna forma de bonificació a la taxa, com ho preveu la normativa vigent.

La Xarxa Vendrellenca assegura que no serà l'únic augment


L'entitat veïnal assenyala que és injust que l'augment del 30% afecti aquestes zones igual que a la resta de veïns del municipi, tot i l'esforç que fan per reciclar més. A més, recorden que la normativa permet l'aplicació d'una taxa per generació, que suposaria una bonificació per als qui reciclen més. La Federació també alerta que aquest augment de la taxa no serà l'últim i que els ciutadans es veuran afectats per un augment substancial el 2024, que només cobrirà el 75% dels costos reals de la recollida.


A més de la qüestió de la taxa de brossa, l'entitat veïnal també critica altres pujades d'impostos, com l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'increment de valor de naturalesa urbana. Consideren que l'anomenat "reequilibri financer" proposat pel govern municipal és incompatible amb l'allargament del deute fins al 2030, el qual va ser aprovat anteriorment i revela una gestió deficient i manca de previsió.

La Federació Xarxa Vendrellenca demana al govern municipal que reconsideri aquestes decisions i busqui alternatives per garantir una càrrega fiscal justa i sostenible per a tots els ciutadans.
Participació