1 de 10
Alt Camp

Arriba el Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls

Del 16 al 19 de novembre Valls serà l'epicentre d'una programació que també arribarà a Alcover, Tarragona, El Morell i Miami Platja

Imatge d'una edició anterior del festival | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 30 d'octubre de 2023 a les 13:27 |
El Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls arriba a la 19a edició, amb una programació diversa que tindrà, entre el 16 i el 19 de novembre, Valls com epicentre. Una variada proposta artística, amb set companyies i quatre jornades intenses amb exposicions, tallers i onze representacions d'espectacles adreçats a públic familiar, infantil, jove i també adult. En aquesta edició cal destacar l'estrena en català de «La caseta de xocolata» de Teatro Los Claveles de Múrcia i també la participació, per una banda, de grups joves compostos només per dones com és el cas de Les Pinyes i La dona calba, així com companyies veteranes com la de Toni Rumbau, amb més de 50 anys de trajectòria.

La programació als escenaris del Teatre Principal arrencarà dijous 16 de novembre amb «La caseta de xocolata» de Teatro Los Claveles, un espectacle dissenyat per als infants que permetrà redescobrir un dels contes més populars dels germans Grimm. El divendres 17, pujarà al Teatre la companyia La dona calba que portarà a l'escenari l'obra «Caterina» per al públic de l'alumnat de secundària dels instituts de Valls. El mateix dia 17 a la tarda la companyia Les Pinyes presentarà «Un tros de pa».


Dissabte 18 de novembre al matí el Guant porta la proposta dels Teatrets mecànics a càrrec de Peus de Porc, serà d'11 a 13:30 hores a la plaça del Museu Casteller, i que consisteix en teatrins de titelles de guant que poden ser manipulats per el públic mitjançant palanques i botons com les màquines de bar antigues.

A la tarda arriba al Teatre Principal el torn de l'obra «On vas, Moby Dick?» de la mà del Centre de Titelles de Lleida, on tot jugant i fent volar la imaginació, els protagonistes reviuran les aventures de la gran balena blanca. El mateix dissabte es representarà «El titellaire, l'ombra i el doble» de Toni Rimbau.


L'endemà, diumenge 19 al matí, els més menuts gaudiran de l'espectacle «El somni» de la companyia Mercè Framis, basat en quatre contes de la Col·lecció l'Àvia Pepa, de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Mentre que a la tarda pujarà novament a l'escenari del Principal Teatro Los Claveles amb la seva obra «La caseta de xocolata».
 

Activitats paral·leles

Amb motiu del festival i fins el 8 de desembre, es podrà visitar al vestíbul del Principal l'exposició «El teatre d'ombres. Un conte de fades». Una mostra de decorats i siluetes de l'espectacle d'obres basat en el conte de Charles Perrault "Pell d'Ase", de la companyia Mercè Framis. En aquest entorn, dilluns 13 i dimarts 14 de novembre, l'alumnat de P5 de Valls podran gaudir d'una visita teatralitzada de la mà de Mercè Framis.


Com a activitat complementària el Guant també ha preparat un taller de construcció de titelles híbrids (divendres 17, a les 17:15 hores, a la cafeteria del Teatre Principal) on a través de teles, peces de roba i complements reciclats es podran construir, juntament amb diferents parts del cos, un titella híbrid que tindrà personalitat pròpia. Es tracta d'una activitat solidària amb la Taulada, ja que per accedir al taller cada participant ha de portar un quilo d'aliments que anirà a benefici d'aquesta entitat.
 

Reserva d'entrades

La venda d'entrades pels espectacles de Valls es poden adquirir a través del portal web municipal i també, presencialment, a les taquilles del Teatre Principal, els dimecres no festius de 18 a 21 hores, els divendres no festius de 12 a 13:30 hores i també una hora abans de l'espectacle.
Participació