1 de 10
HABITATGE

Tarragona és la segona capital de província catalana més barata per llogar un pis

Així ho revela un estudi del portal immobiliari pisos.com

Blocs de pisos al centre de la ciutat de Tarragona. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 8 de novembre de 2023 a les 12:44 |
Un estudi del portal pisos.com revela que Tarragona és la segona capital més barata de Catalunya per llogar un habitatge. Segons aquest informe, a la capital tarragonina es paga una mitjana de 9,10 euros per metre quadrat, una xifra només superada per Lleida, on el lloguer es paga a 8,44 euros.

El preu mitjà del lloguer a tota Catalunya ha baixat un 2,49% a l'octubre respecte al mateix mes de l'any passat, segons l'estudi. En aquest sentit, és la comunitat autònoma en què més baixen els lloguers a tota Espanya, ja que s'ha produït descensos acusats a les províncies de Lleida i Girona.

 

El preu mitjà a Catalunya supera els 12 euros per metre quadrat

El preu mitjà del lloguer a Catalunya el passat mes d'octubre és de 12,33 euros per metre quadrat, un descens d'un 1,83% respecte al mes anterior. La capital de província més cara de tot Catalunya —i també de tot Espanya— és Barcelona, amb un preu mitjà de 23,88 euros el metre quadrat.

En el rànquing català, Tarragona se situa per sota dels 10 euros per metre quadrat, concretament 9,10 euros, mentre que el preu mitjà a la demarcació de Girona és d'11,03 euros per metre quadrat. En el conjunt d'Espanya, la mitjana és d'11 euros, una xifra que suposa un increment del 7,32% respecte de l'octubre de 2022.
Participació