1 de 10
SUCCESSOS

Terrible cas de maltractament animal al Vendrell: demanen ajuda

L'Associació PASOS El Vendrell, Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra van aconseguir rescatar l'animal que feia 10 anys que patia maltractaments

Imatge de la gosseta maltractada que ha estat rescatada per l'Associació PASOS El Vendrell. | Facebook / Associació PASOS El Vendrell
per TarragonaDigital, El Vendrell | 13 de novembre de 2023 a les 17:55 |
L'Associació PASOS El Vendrell ha denunciat a través de les xarxes socials l'estat en què el divendres 10 de novembre van rescatar una gosseta. L'entitat del Baix Penedès ha assenyalat que "aquest cas ens ha commogut enormement a causa de l'extrem maltractament en què ha estat vivint durant 10 anys aquest animal".
 

En aquest sentit, la gosseta no s'aguantava en peus, pesava menys de tres quilos i tenia úlceres als genolls i als colzes. Així mateix, el pèl se li desprèn amb només tocar-la, té infecció als ulls i hauria perdut la visió d'un d'ells.
 

La propietària acaba cedint l'animal

L'associació no va dubtar ni un segon a rescatar l'animal quan van rebre l'avís de maltractament. Per fer-ho, va personar-se a la casa i en comprovar l'estat de la gosseta, van trucar a la porta. Ningú responia i per això van optar per passar l'avís al 112.


En aquesta ocasió, sí que va ser d'utilitat, ja que els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals van respondre a la crida. En veure l'estat de l'animal, van fer tot el possible per poder salvar-lo. Autoritats i membres de l'associació van esperar pacientment fins que va aparèixer la dona que vivia a la casa.
Després d'insistir, van aconseguir que la dona cedís l'animal i els membres de l'associació van portar-lo immediatament a una clínica veterinària. Ara també s'emprendran accions legals contra la propietària de la gossa, davant el cruel cas de maltractament.

Demanen ajuda per les despeses veterinàries


Des de l'Associació PASOS El Vendrell han fet analítiques a l'animal per comprovar el seu estat, l'han banyat en aigua calenta, li han curat les ferides i l'han abrigat. En aquest sentit, han explicat que estan oberts a rebre l'ajuda de tots aquells que vulguin col·laborar. Les persones interessades a fer-ho trobaran totes les indicacions en aquest enllaç.


Així mateix, han manifestat que "s'estan prenent mesures legals per part nostra i de la policia" contra els responsables dels fets.
Participació