El brot que va afectar més de 40 infants a Calafell va ser causat per menjar en mal estat

Més d'una quarantena de nens i nenes de quatre escoles bressol de Calafell van presentar erupcions als llavis i en zones de la cara properes a la boca

Els infants de les escoles bressol van rebre menjar en mal estat.
Els infants de les escoles bressol van rebre menjar en mal estat. | TarragonaDigital
17 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:10h
L'Agència de Protecció de la Salut de Catalunya ha conclòs que el brot lleu que van patir 44infants de Calafell va ser causat pel menjar en malestat que els havien servit a les quatre escolesbressol municipals.

Els fets van passar el 2 de novembre, quan hores després de dinar un grup d'infants de menys d'un any d'edat van presentar erupcions als llavis i en zones de la cara properes a la boca. L'estudi ha determinat que en les mostres del menjar d'aquell dia analitzades s'han identificat traces d'un compost orgànic que pot provocar reaccionsal·lèrgiques. L'Ajuntament de Calafell ha obert un expedient a l'empresa prestadora del servei, Àgora Càtering, i des d'aquest divendres el menjar el porta una altracompanyia.

Expedient a la companyia que va servir el menjar


Segons ha explicat el consistori, l'informe conclou que el compostorgànic localitzat són amines biògenes i que es van trobar en nivells molt baixos tant al primerplat -crema de verdures- com en el segon -pit de pollastre-. El menjar es va servir a les quatreescolesbressol municipals, però l'afectació només va ser als infants més petits.

Fins a 60menors van anar al centremèdic, si bé de casos confirmats únicament n'hi ha 44. Segons han apuntat fonts municipals, els setze restants haurien estat afectats per una passa de gastroenteritis que no tindria relació amb aquests aliments. Tots els quadres mèdics van resultar lleus i cap va requerir ingrés hospitalari.

Des del consistori han explicat que fins ara estaven molt contents amb el servei prestat per ÀgoraCàtering, que va guanyar un concurspúblic. Arran de l'episodi li han obert un expedient que determinarà si se li aplica una sanció econòmica o la rescissió del contracte. De moment, i per garantir la tranquil·litat de les famílies, des d'aquest divendres el càtering el subministrarà una altra empresaespecialitzada. L'Ajuntament també ha destacat que durant tot aquest temps s'ha informat puntualment les famílies de la problemàtica i la seva evolució.