1 de 10
FORMACIÓ

Neix el consell d'ocupació del Camp de Tarragona amb l'objectiu de definir les estratègies laborals

Durant el 2024 es decidirà quins sectors econòmics necessiten més eines per als següents quatre anys

Foto de família dels participants en la constitució del consell territorial d'ocupació del Camp de Tarragona. | Eloi Tost/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 21 de novembre de 2023 a les 15:40 |
El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), sindicats, patronals i administracions locals han constituït aquest dimarts el consell territorial d'ocupació del Camp de Tarragona. Es tracta de l'eina que ha de determinar les estratègies laborals pròpies de la regió que permetin millorar-ne els nivells d'ocupació.

Així, durant el 2024, es decidiran quins sectors econòmics necessiten més eines en matèria formativa, orientativa i de contractació per als següents quatre anys. A nivell de tot Catalunya l'any vinent es destinaran 45 MEUR per definir aquestes estratègies i per començar a implementar-les.


El director del SOC, Juan José Torres, ha apuntat que aquest pas suposa un "canvi" en la manera d'abordar les polítiques actives d'ocupació al país.
 

Definir quins són els sectors de l'economia en què caldrà posar més èmfasi

En la constitució de la comissió hi han participat una seixantena de persones. La del Camp de Tarragona és la penúltima que es crearà a nivell català, a manca únicament de la de Barcelona. En els pròxims mesos, els diferents agents participants definiran quins són els sectors de l'economia tarragonina en els quals caldrà posar més èmfasi per fomentar tan l'activitat econòmica com per garantir el màxim nivell d'ocupació possible.


Tot unit per una oferta formativa que estigui enfocada a cobrir aquestes demandes. "Passem d'un model únic per Catalunya a un model on cada territori ha de fer un exercici d'autodefinició de què necessita i què pot aportar", ha indicat el director del SOC.

Així, tal com ha assenyalat Torres, fins ara el SOC publica un paquet de programes subvencionats per l'organisme dirigit a tota Catalunya, "però en un territori on es pot necessitar més formació que orientació han d'esperar a que el SOC publiqui allò que necessiten".


Amb la nova estratègia territorial es definirà una actuació per valorar en els pròxims quatre anys "què necessita aquest territori en contractació, Formació Professional o orientació". Precisament, el canvi a programes d'un a quatre anys permetrà dotar de més estabilitat les iniciatives .

Alhora, amb aquesta nova visió es buscarà "fomentar la Formació Professional com a gran instrument de transformació". Per això, abans d'acabar l'any està previst que es faci públic un "mapa de prospectiva de Catalunya des d'una visió territorial", ha indicat, que permetrà saber amb més precisió quina oferta formativa necessita cada vegueria.
Participació