La passió per l'heràldica de Domènech i Montaner inspira una nova ruta guiada a la Casa Navàs

L'arquitecte modernista va plasmar la seva expertesa en l'heràldica a les seves obres i la Casa Navàs n'és un gran exemple: en aquesta visita es farà un recorregut comentat per descobrir aquesta faceta de la seva obra a la joia arquitectònica de Reus

El pati interior de la Casa Navàs compta amb un bon exemple d'heràldica modernista.
El pati interior de la Casa Navàs compta amb un bon exemple d'heràldica modernista. | Laia Solanellas
23 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:20h
Reus i la seva joiamodernista, la CasaNavàs, es troben immersos en la recta final de l'AnyDomènech i Montaner, la commemoració del centenari de la mort d'un dels arquitectes més destacats al món d'aquest correntartístic i que va fer de la capital del Baix Camp un dels seus majors feus amb obres tan rellevants com l'edifici a la plaça del Mercadal o l'Institut Pere Mata.

Emmarcat en aquesta efemèride, la CasaNavàs ha dut a terme un any "polièdric", tal com va ser el mateix arquitecte, programant visitesguiades i espectacles que han tocat diverses disciplinesartístiques com la música, el teatre o la dansa, així com esdeveniments centrats a difondre la figura de Domènech i Montaner de caràcter més acadèmic.

L'heràldica de Domènech i Montaner al modernisme

Aquest mes de novembre, la CasaNavàs vol reconèixer una altra de les facetes de Domènech i Montaner que potser no és tan coneguda: la seva passió per l'heràldica. L'arquitectemodernista va viure en primera persona una època de ressorgiment de la cultura i la identitatcatalana, un fet que també es deixa veure en la seva obra com es podrà comprovar en la visitaguiadaexclusiva, "L'heràldicamodernista", que anirà a càrrec del doctor en Història de l'Art  i vocal de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica, JosepMariaPalau.

L'activitat requereix reserva prèvia i compta amb dues sessions, a les 18.00 i a les 18.45 hores del dia 30 de novembre. Per un preu de 8 euros per persona, durant dueshores els assistents podran conèixer com Domènech i Montaner va aplicar l'heràldica a la seva obra tot recorrent la CasaNavàs, l'única casamodernistad'Europa que conserva el seu interiorintacte.

Escuts i emblemes que identifiquen famílies o indrets, així com els orígens de l'heràldica i el seu significat i com es va traslladar al modernisme complementaran la conferència guiada per l'expert Josep Maria Palau, que passarà per zones de la casa com el patiinterior de la Casa Navàs, espai que mostra un bon exemple de l'heràldica. Lavisita, finalitzarà ambun tastde Vermut Miró a la botiga de la Casa Navàs. 

La Casa Navàs prepara un Nadal ple de visites i activitats. Foto: Cedida

 

La Casa Navàs es prepara per Nadal


La joiamodernista de Reus celebrarà un any més les festes de Nadal amb un ampli ventall d'activitats i esdeveniments. Com ja és tradició, la seva façana serà una de les icones de Nadal a Reus gràcies a la seva il·luminació i decoració, però a més a més, també oferirà durant les festes visitesteatralitzades, visitesinfantils, visitesvermut i l'estrena d'una visitaespecialnadalenca, creada expressament per aquestes dates, de la qual se'n desvelaran els detalls ben aviat.
 

El NavàsMarket, un espai de difusió, exposició i venda d'art i artesania local, tornarà a celebrar-se a la botiga de la CasaNavàs, sens dubte una bona opció per donar suport als artisteslocals i comprar un regalúnic per aquestes festes. Podreu consultar totes les activitats de la Casa Navàs per aquest Nadal 2023 visitant la seva pàgina web.