1 de 10
Patrimoni

La passió per l'heràldica de Domènech i Montaner inspira una nova ruta guiada a la Casa Navàs

L'arquitecte modernista va plasmar la seva expertesa en l'heràldica a les seves obres i la Casa Navàs n'és un gran exemple: en aquesta visita es farà un recorregut comentat per descobrir aquesta faceta de la seva obra a la joia arquitectònica de Reus

El pati interior de la Casa Navàs compta amb un bon exemple d'heràldica modernista. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Reus | 23 de novembre de 2023 a les 06:00 |
Reus i la seva joia modernista, la Casa Navàs, es troben immersos en la recta final de l'Any Domènech i Montaner, la commemoració del centenari de la mort d'un dels arquitectes més destacats al món d'aquest corrent artístic i que va fer de la capital del Baix Camp un dels seus majors feus amb obres tan rellevants com l'edifici a la plaça del Mercadal o l'Institut Pere Mata.

Emmarcat en aquesta efemèride, la Casa Navàs ha dut a terme un any "polièdric", tal com va ser el mateix arquitecte, programant visites guiades i espectacles que han tocat diverses disciplines artístiques com la música, el teatre o la dansa, així com esdeveniments centrats a difondre la figura de Domènech i Montaner de caràcter més acadèmic.

L'heràldica de Domènech i Montaner al modernisme

Aquest mes de novembre, la Casa Navàs vol reconèixer una altra de les facetes de Domènech i Montaner que potser no és tan coneguda: la seva passió per l'heràldica. L'arquitecte modernista va viure en primera persona una època de ressorgiment de la cultura i la identitat catalana, un fet que també es deixa veure en la seva obra com es podrà comprovar en la visita guiada exclusiva, "L'heràldica modernista", que anirà a càrrec del doctor en Història de l'Art  i vocal de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica, Josep Maria Palau.

L'activitat requereix reserva prèvia i compta amb dues sessions, a les 18.00 i a les 18.45 hores del dia 30 de novembre. Per un preu de 8 euros per persona, durant dues hores els assistents podran conèixer com Domènech i Montaner va aplicar l'heràldica a la seva obra tot recorrent la Casa Navàs, l'única casa modernista d'Europa que conserva el seu interior intacte.

Escuts i emblemes que identifiquen famílies o indrets, així com els orígens de l'heràldica i el seu significat i com es va traslladar al modernisme complementaran la conferència guiada per l'expert Josep Maria Palau, que passarà per zones de la casa com el pati interior de la Casa Navàs, espai que mostra un bon exemple de l'heràldica. La visita, finalitzarà amb un tast de Vermut Miró a la botiga de la Casa Navàs. 

La Casa Navàs prepara un Nadal ple de visites i activitats. Foto: Cedida

 

La Casa Navàs es prepara per Nadal


La joia modernista de Reus celebrarà un any més les festes de Nadal amb un ampli ventall d'activitats i esdeveniments. Com ja és tradició, la seva façana serà una de les icones de Nadal a Reus gràcies a la seva il·luminació i decoració, però a més a més, també oferirà durant les festes visites teatralitzades, visites infantils, visites vermut i l'estrena d'una visita especial nadalenca, creada expressament per aquestes dates, de la qual se'n desvelaran els detalls ben aviat.
 

El Navàs Market, un espai de difusió, exposició i venda d'art i artesania local, tornarà a celebrar-se a la botiga de la Casa Navàs, sens dubte una bona opció per donar suport als artistes locals i comprar un regal únic per aquestes festes. Podreu consultar totes les activitats de la Casa Navàs per aquest Nadal 2023 visitant la seva pàgina web.
Participació