Brotant entre ciència i art: el Museu de la Vida Rural estrena exposició

L'exposició es podrà veure a la sala Nit de l’1 al 31 de desembre de 2023.

Museu de la Vida Rural
Museu de la Vida Rural | Cedida
23 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:02h
El divendres 1 de desembre a les 18 h, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla inaugurarà l’exposició temporal Brotant entre ciència i art: Les llavors com a resilients pilars de l'alimentació sana i sostenible del passat, present i futur.

L’exposició neix del projecte d’investigació El repte de la digitalització de llavors: sostenibilitat, big data i el moviment social per sistemes de llavors de codi obert, dirigit per Raquel Ajates (UNED) i guardonat el 2021 per la Daniel Carasso Fellowship de la Fundació Carasso; una iniciativa de suport a la recerca i al talent investigador a Espanya que té per objectiu animar la comunitat científica per emprendre projectes de recerca sistèmica en alimentació sostenible que contribueixin a la ciència i a la societat.

El treball guanyador de Raquel Ajates està dedicat a mapejar i analitzar els sistemes de llavors a Espanya, des d'una perspectiva integrada, investigant-ne les dimensions socioeconòmiques, de sostenibilitat i polítiques. Així mateix, explora com es governen, comparteixen i protegeixen les llavors per identificar les possibilitats de maximitzar la seva contribució a la biodiversitat, la justícia social i la sostenibilitat del sistema alimentari.

L'exposició es podrà veure a la sala Nit del Museu de la Vida Rural de l’1 al 31 de desembre de 2023 i al finalitzar la visita, es lliurarà un sobre amb mostres de llavors provinents de diferents xarxes de llavors de tot l’Estat amb el compromís Copyleft, perquè els visitants puguin utilitzar-les i millorar-les.