El patrimoni de Reus obre les portes durant 10 dies amb motiu del Pont de la Puríssima

S'amplien els horaris i activitats en espais patrimonials de la ciutat com el Gaudí Centre o el Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata

El Gaudí Centre oferirà visites lliures amb audioguia també els diumenges i dies festius
El Gaudí Centre oferirà visites lliures amb audioguia també els diumenges i dies festius | Ajuntament de Reus
27 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:34h
Els dies festius del Pont de la Puríssima són també una bona època per a la promoció de Reus, ja que hi ha una gran afluència de visitants que aprofiten aquests dies per visitar la ciutat. Per aquest motiu, l’Agència de Promoció de Ciutat intensifica la programació d’activitats turístiques i culturals dels seus equipaments, oferint a visitants i ciutadans una sèrie de serveis especials.

Des de Reus Promoció, es proposen visites a espais com el Gaudí Centre o el Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata, entre d'altres, que amplien els seus horaris d'obertura amb motiu d'aquests dies de vacances.

Així mateix, per reforçar la Campanya de Nadal 2023, l'Oficina de Turisme de la plaça Mercadal també amplia horaris, des del passat divendres 24 de novembre, tots els dies laborables i els dies festius d’obertura comercial romandrà oberta de 10 a 20 hores ininterrompudament.

Horaris de visita

El Gaudí Centre oferirà visites lliures amb audioguia o a través d'APP des del dispositiu mòbil dels usuaris de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i només en horari de matí els diumenges i dies festius. 

El Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata es podrà visitar lliurement amb audioguia a partir del dissabte 2 de desembre i fins al dissabte següent, d'11 a 14 hores i de 16 a 18 hores. A més, estarà obert els diumenges 3 i 10 de desembre, d'11 a 14 hores.

El Campanar de l'Església de Sant Pere també disposarà d'audioguies en aquests mateixos horaris de visita, així com l'Estació Enològica "Casa del Vermut i del Vi" que es podrà visitar lliurement.
 

Activitats per a tots els públics

A més de les visites als equipaments, des de Reus Promoció s'han preparat per aquests dies tot un seguit de visites i activitats adreçades a diferents públics per aprofitar aquests dies de vacances.

El dia 6 de desembre, s'oferirà la visita familiar "Descobrim l'Antoni, del geni a la persona", a les 11 hores. Es tracta d'una proposta per conèixer al Gaudí més íntim, descobrir els seus amors, els seus costums i rareses, els seus amics i d’altres curiositats.

L'endemà, hi haurà un taller de Vitralls Modernistes, a les 11 hores, que permetran al públic copsar la importància de la llum i dels colors per a donar volum a l’arquitectura de Gaudí. El divendres 8 de desembre, es proposa la "Ruta del Modernisme, la petjada de Lluís Domènech i Montaner", amb sortida des de l'Estació Enològica a les 11.30 hores i amb una visita guiada en castellà. Es repetirà en català el dia 9 de desembre a la mateixa hora.

També, es farà una visita i taller familiar a l'Institut Pere Mata, a les 11 hores, on els participants coneixeran  la tècnica de la ceràmica en trepa d’una manera molt semblant a com ho feien els artesans a l’època i gaudiran en família d’una visita de la mà d’un educador que els desvetllarà la història d’aquest emblemàtic edifici, obra de Lluís Domènech i Montaner.

Propostes immersives

El mateix dissabte 9 de desembre, està previst l'Escape Room "L’enigma de Takeshi Nazo", a les 18 hores, que parteix d'un japonès apassionat per l'obra de Gaudí que va deixar un tresor en algun indret del Gaudí Centre amb una nota que indicava que qui el trobés es podria quedar amb ell; l'activitat plantejarà aquest repte als participants.

La visita familiar "Observem, escoltem i toquem en família" es durà a terme el diumenge 10 de desembre a les 11 hores i permetrà descobrir qui era l’arquitecte Antoni Gaudí i els aspectes més essencials i característics de la seva obra. Per fer-ho encara més divertit faran un taller on amb les seves mans crearan una petita obra d’inspiració gaudiniana.

Durant tots aquests dies els visitants també podran gaudir d’aquestes eines per realitzar la visita. A més, en horari habitual d'obertura del Gaudí Centre, es podrà visitar el Rally de Descoberta, un espai museístic únic que compta amb pictogrames exclusius per a famílies o joves en grup que requereixin una activitat adaptada.

En paral·lel, es posarà a disposició dels visitants una activitat gammificada que els permetrà conèixer i descobrir la ciutat de Reus d’una manera diferent. Es pot accedir entrant a la pàgina web o bé escanejant codi QR. Cal reservar entrada per les activitats.