1 de 10

L'Hospitalet de l'Infant dona el tret de sortida a les festes de Nadal

Serà aquest divendres 1 de desembre, amb l'encesa de llums, l'estrena del mapping i l'obertura del Mercat de Nadal

El Mercat de Nadal de l'Hospitalet de l'Infant se celebrarà a la plaça Catalunya. | Cedida
per TarragonaDigital, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | 28 de novembre de 2023 a les 13:09 |
Aquest divendres 1 de desembre, l'Hospitalet de l'Infant dona el tret de sortida a les festes de Nadal amb l'obertura del Mercat de Nadal a la plaça Catalunya, l'estrena d'un mapping sobre la façana de l'Hospital del Coll de Balaguer i l'encesa de llums de tots els nuclis del municipi del Baix Camp.

L'encesa de llums al nucli de Vandellòs es farà a les 18.30 hores, mentre que tres quarts d'hora després (a les 19.15 hores) s'estrenarà el mapping. Finalment, a les 19.30 hores es farà l'encesa de llums al nucli de l'Hospitalet de l'Infant i s'obrirà el Mercat de Nadal.

 

El Mercat de Nadal

El Mercat de Nadal de l'Hospitalet de l'Infant, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de desembre, comptarà amb 23 parades de comerços i negocis locals que vendran diversos tipus d'articles (d'alimentació, artesania, decoració, roba i complements). A més de les parades, les persones que visitin el Mercat hi trobaran diverses activitats, adreçades especialment als infants.

En aquest sentit, hi haurà animació itinerant, photocall de Nadal, tallers de manualitats, pinta-cares i música en directe. Diumenge 3 de desembre, a les 17 hores, hi actuaran les artistes locals Alba Mirambel i Rita Pons i després hi haurà una xocolatada popular organitzada per l'Associació de Joves de l'Hospitalet de l'Infant.


L'horari d'obertura del Mercat, que ha organitzat la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, serà de 10.30 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Dissabte i diumenge, el Ball de Diables i la Colla de Tabalers de l'Hospitalet de l'Infant seran els encarregats d'obrir-lo, amb una cercavila.

Enguany, com a novetat, les persones que comprin a les parades del Mercat de Nadal podran aconseguir una bossa reutilitzable. Per fer-ho, hauran d'emplenar una butlleta amb tres adhesius (per cada compra que facin al Mercat rebran un adhesiu). A més, les parades del Mercat sortejaran una panera entre totes les persones que el visitin.

 

Estrena del mapping

El mateix dia de la inauguració del Mercat, el divendres 1 de desembre, tindrà lloc l'estrena del mapping nadalenc, a la plaça Berenguer d'Entença. A les 19:15 hores, sobre la façana de l'Hospital del Coll de Balaguer, es projectarà el nou espectacle audiovisual que, per encàrrec de la Regidoria de Cultura, ha muntat novament el grup d'investigació de l'Associació Cultural Telenoika, de Barcelona.

Els protagonistes d'aquest mapping, que dura 10 minuts aproximadament, són com cada any, l'alumnat de P5 de l'Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant i de l'Escola Valdelors de Vandellòs.


L'espectacle es podrà veure també el dissabte 2 de desembre i els dies 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 i 30 de desembre a les 18.00 h, 18.30 h, 19.00 h i 19.30 h.
 

Encesa de llums de Nadal

A més, aquest divendres 1 de desembre estan previstos els actes d'encesa dels llums de Nadal al municipi. A les 18.30 hores, a la plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs; i a les 19.30 hores, a la plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant. Als dos llocs s'hi oferirà una xocolatada popular per gentilesa de l'Associació de Comerços de l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors (ACHV); i hi haurà música en directe.

A partir d'aquest dia, tots els nuclis del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estaran il·luminats per Nadal i es donarà el tret de sortida al programa d'actes organitzats per aquestes festes. Un programa d'actes que inclou tot tipus de propostes, fins al 6 de gener de 2024 i que es poden consultar al següent enllaç.
Participació