Més efectius i més recursos per a la USP de la Policia Local del Vendrell

La Unitat de Suport Policial ha interposat 388 denúncies i ha detingut 39 persones des que es va posar en marxa el passat mes de febrer

La USP de la Policia Local del Vendrell està formada per 10 agents.
La USP de la Policia Local del Vendrell està formada per 10 agents. | Ajuntament del Vendrell
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:57h
L'Ajuntament del Vendrell incrementarà els efectius de la Unitat de Suport Policial (USP) de la Policia Local durant l'any 2024. Així ho ha anunciat l'alcalde de la capital del Baix Penedès, Kenneth Martínez, aquest dijous 30 de novembre. El batlle vendrellenc també ha assenyalat que també s'ampliaran els recursos materials de la unitat.

Kenneth Martínez i el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, han fet un balanç "molt positiu" dels primers nou mesos de funcionament de la USP de la Policia Local del Vendrell. L'alcalde i el regidor també han agraït la tasca dels agents i comandaments.

En aquest sentit, ha destacat, per exemple, les actuacions que la USP ha dut a terme en matèria de prevenció d'incidents en actes festius durant els últims mesos, en la resolució de diverses ocupacions delinqüencials o en casos de tràfic de drogues.
 

La unitat ha interposat 388 denúncies i ha detingut 39 persones en 9 mesos

La USP de la Policia Local del Vendrell es va posar en marxa aquest febrer de 2023. Està formada per deu membres i té la funció d'actuar en aquelles situacions en les quals la resta d'equips del cos necessitin un suport especial. Això permet posar més agents al carrer en aquelles actuacions que ho requereixin, tant per prevenció com per transmetre més seguretat a la ciutadania.

En concret, des de la seva posada en marxa i fins al passat mes d'octubre, la USP ha interposat 388 denúncies i ha detingut un total de 39 persones. En relació a les persones detingudes, la majoria ho han estat per robatoris amb violència i intimidació; maltractaments en l'àmbit de la llar, atemptat a agents de l'autoritat, trencament de condemna i per delictes contra la salut pública.
 
Pel que fa al gruix de denúncies interposades per la Unitat de Suport Policial, el grup més nombrós correspon a les denúncies per tinença de drogues, seguit pel consum de drogues i per tinença, exhibició o ús d'armes de manera negligent.