1 de 10
Conca de Barberà

Es constitueix el nou Consell de Participació Sectorial de Turisme de l'Espluga de Francolí

Neix amb la voluntat d'escoltar la veu del sector i implementar les seves opinions a les accions

Consell de Turisme de l'Espluga | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 1 de desembre de 2023 a les 16:45 |
L'Espluga de Francolí té nou Consell de Participació Sectorial de Turisme. Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació destinat a promoure la col·laboració entre entitats ciutadanes, sectors professionals i administracions en l'àmbit turístic.

La creació d'aquest òrgan neix amb la voluntat d'escoltar la veu del sector i implementar les seves opinions a les accions que es porten a terme des de la regidora, així com la de treballar de manera coordinada en els diferents projectes i campanyes de l'àmbit turístic. Un espai d'intercanvi d'idees i d'avaluació per generar noves propostes que serveixin per orientar les polítiques en matèria de turisme.


D'aquesta manera, el Consell de Turisme serà l'encarregat d'estudiar i acordar les línies globals de promoció turística local, a més a més de formular propostes d'actuació, elaborar informes i donar seguiment tant al Pla Estratègic de Turisme i com al Projecte de Valoració Patrimonial i Socialització dels Gravats Paleolítics de la Cova de la Font Major.

Els components

El Consell està constituït per representants de les conselleries de Turisme, Cultura, Comerç, grups polítics de l'Ajuntament, també per membres de la Unió de Botigues i Empreses de l'Espluga, l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l'Àrea de Turisme del Consell de la Conca de Barberà, el Museu de la Vida Rural – Fundació Carulla i el Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet. A més a més, també hi ha persones del sector privat-professional de l'Espluga de Francolí.

En la sessió del dijous dia 30 de novembre, es va aprovar, per unanimitat, la incorporació de les següents empreses i particulars: Drac Actiu, mas de Mora, Lligams Orgànics, ForEvents, English Summer, balneari Villa Engracia, hotel restaurant L'Ocell Francolí, hípica Francolí, restaurant hostal Les Disset Fonts, celler Rendé Masdéu, celler Vidbertus i masia Nogués. A més a més d'aprovar la incorporació de Ramon Amigó al Consell de Turisme, va ser escollit vicepresident segon, per unanimitat. La presidència recau en l'alcalde, Josep M. Vidal Minguella, i la vicepresidència segona l'ocupa la regidora de Turisme i Cultura, Mar Gili.


Aquest nou consell sectorial es reunirà, com a mínim, un cop a l'any, tot i que està previst fer més sessions en cas que hi hagi temes importants a tractar. La propera reunió del Consell de Turisme s'ha fixat pel mes de febrer.
Participació