1 de 10
FORMACIÓ

Tarragona i Reus impulsen el projecte Techtalent per afavorir l'ocupabilitat dels joves

L'objectiu és reorientar la trajectòria professional de joves en atur en l'àmbit de la informàtica

La presentació del programa Techtalent s'ha fet al Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 4 de desembre de 2023 a les 17:45 |
L'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus, el Clúster TIC Catalunya Sud, la Fundació Esplai i Global Education Techma Business School posen en marxa el projecte Techtalent. Aquest projecte consisteix a acompanyar les persones joves participants en la definició d'itineraris professionals dins del sector de la informàtica, mitjançant un programa formatiu de reorientació de trajectòries.

L'objectiu és reorientar la trajectòria professional de joves en atur. Tant l'Ajuntament de Tarragona com el de Reus es faran càrrec de la part d'orientació laboral d'aquest curs, a través de Tarragona Impulsa i l'IMFE Mas Carandell. Aquest programa formatiu està adreçat a persones de 18 a 29 anys al voltant del sector de la informàtica.


Per afavorir la inserció, el programa formatiu incorpora els continguts de la família informàtica (IFCD) més demandats per les empreses, amb una part introductòria i una especialitzada, així com també en competències transversals.

La formació disposa de 30 places i conté un programa de 576 hores. Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. 

 

"És important establir estratègies territorials en l'ocupació"

La consellera de Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha remarcat "el treball en xarxa dels diferents agents per afavorir l'ocupabilitat dels joves i respondre les necessitats de les empreses". En aquest sentit, ha afegit que "volem donar una dimensió territorial, per això comptem amb la implicació simultània de les ciutats que són capital de les comarques més importants del Camp de Tarragona, Tarragona i Reus".

En la mateixa línia s'ha expressat el regidor d'Empresa, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Óscar Subirats, que ha destacat "la importància d'establir estratègies territorials en l'ocupació". Subirats ha afegit que "l'objectiu és poder promoure una formació específica per donar sortida a joves en atur a trobar el seu projecte de vida".
Participació