El Seminari de Tarragona es torna a transformar i ara serà una residència

Tindrà capacitat per a 96 persones i la inversió del Grupo Mimara serà d'un 4 milions d'euros

Imatge de la façana de l'edifici del Seminari de Tarragona.
Imatge de la façana de l'edifici del Seminari de Tarragona. | Google Maps
30 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:18h
La PartAlta de Tarragona tindrà una residència de gentgran en els pròxims anys. L'equipament s'ubicarà al Seminari, edifici propietat de l'Arquebisbat de Tarragona. Segons ha explicat el Diari de Tarragona, l'empresa encarregada de tirar endavant l'equipament, que tindrà una capacitat per a 96persones, serà el GrupoMimara.

La inversió per convertir la segona i terceraplanta de l'edifici serà d'uns 4 milions d'euros. Ara com ara, la tramitacióurbanística està en la recta final, després d'haver-se fet un canvi d'usos i un pla especial. L'Ajuntament de Tarragona va acceptar el document i ara està en fase d'exposiciópública fins al 12 de febrer.

Cal recordar que a l'ala esquerra de l'edifici del Seminari, al carrer de Sant Pau, s'ubica el CentreTarraconense, un espai polivalent en què s'hi celebren concerts de petit format, presentacions, congressos, seminaris o actes socials.
 

L'equipament tindrà 73 habitacions

La residència de gent gran del Seminari tindrà 73 habitacions —17 d'elles dobles—, amb una capacitat per a 96persones. Segons ha explicat Carla Bria, arquitecta del projecte, al citat mitjà, moltes de les habitacions seran tipus suite, amb bany privat i espai per rebre visites.

Pel que fa a les instal·lacions generals, hi haurà infermeria, servei de fisioteràpia, dutxes sensorials, perruqueria, espais d'atenciópersonalitzada, biblioteca o sales polivalents. En aquest sentit, les actuacions no seran molt importants, ja que l'espai està preparat.

La posada en marxa es farà per fases, ja que en una part de les dependències hi viuen capellans jubilats de l'Arquebisbat de Tarragona, que hauran de ser traslladats.