El pàrquing privat del Carrilet de Reus tancarà per «deficiències greus de seguretat»

Alguns usuaris de l'aparcament van proposar una recollida de signatures, però han decidit deixar les instal·lacions «voluntàriament»

Una inspecció municipal el mes de novembre ja apuntava a l'imminent tancament del pàrquing Colom
Una inspecció municipal el mes de novembre ja apuntava a l'imminent tancament del pàrquing Colom | Sandra Pérez
01 de febrer del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:08h

Conegut com el pàrquing del Carrilet, l'aparcament privat Colom, situat al carrer d'Eduard Toda, tancarà finalment les seves instal·lacions. Davant l'imminent precintat per la Guàrdia Urbana, alguns treballadors confirmaven a la premsa local que havien optat per deixar-lo abans de forma "voluntària".

L'Ajuntament de Reus, que els va comunicar que la clausura es faria efectiva, ja havia requerit al titular de l'activitat que "s'adoptessin i justifiquessin les modificacions o millores en les instal·lacions", com a resultat d'una vista d'inspecció dels serveis municipals del Departament d'Activitats, realitzada a mitjans del mes de novembre del 2023.

Fonts municipals van confirmar, llavors, que s'havien "detectat una sèrie de deficiències greus en matèria de seguretat per a les persones i béns" i que, emparats en la normativa vigent, calia iniciar un procediment per revertir-les o rehabilitar les instal·lacions.

Incertesa i descontent

Els tècnics municipals van ordenar, amb motius de prevenció de qualsevol dany, "el cessament de l'activitat, donant un termini prudencial als usuaris perquè poguessin retirar els vehicles". Tot plegat si no s'adoptaven les mesures corresponents.

Segons havia informat Reusdigital.cat, la Guàrdia Urbana va arribar a precintar l'entrada i notificar el tancament -al desembre- en els diferents accessos a l'aparcament i que, finalment, es va acordar un "període transitori per solucionar les deficiències estructurals", d'acord amb les legislacions actuals.

De fet, els més de 180 clients que tenia el pàrquing han viscut uns mesos d'incertesa després del traspàs de l'únic propietari de l'immoble. Un fet que va 'complicar' la situació a l'espera de la resolució del testament i la propietat de l'activitat.

Els clients de l'aparcament van iniciar una recollida de signatures per oposar-se al tancament Foto: Facebook / Jordi Villanueva

Una infraestructura apuntalada

Les deficiències greus de seguretat que apuntaven l'informe municipal eren visibles, en part, des de l'exterior de l'immoble, amb unes barres apuntalant les diferents plantes de l'aparcament.

Malgrat tot, alguns dels afectats van plantejar la creació d'una plataforma en contra del tancament i van iniciar una recollida de signatures per presentar-la a l'Ajuntament. La seva intenció era que "poguessin donar temps als hereus per solucionar aquesta situació".

Amb tot, la gestió del pàrquing haurien decidit tancar abans de l'actuació municipal i els clients hauran de buscar un nou espai pels seus vehicles. En resposta, es va convocar una reunió el passat dimecres 31 de gener a les mateixes instal·lacions, però ja sense -aparentment- cap solució alternativa al tancament.

Arxivat a