Les queixes veïnals obliguen a moure la zona agility per a gossos del Parc Francolí

La comunitat estava molesta per la proximitat de l'espai per a gossos amb els centres escolars

El nou espai estarà també al mateix parc, però més allunyat de la zona escolar.
El nou espai estarà també al mateix parc, però més allunyat de la zona escolar. | TarragonaDigital
01 de febrer del 2024
Actualitzat a les 14:02h
Després de tenir en compte les peticions dels veïns, així com de l'escola i llar d'infants CésarAugust, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit traslladar la zonad'agility per a gossos del ParcFrancolí a una novaubicació dins del mateix parc. La decisió s'ha pres després que els veïns mostressin preocupació per l'espai de grans dimensions dedicat als gossos, situat en les proximitats dels centresescolars, un fet que reduïa l'àrea disponible per als infants que surten del centre.

L'estudi de la sol·licitud ha derivat en el trasllat de l'espai agility a una zona més allunyada dels centres educatius, aproximadament a 200metres de la ubicació actual. La nova àrea estarà situada entre l'espai infantil del vaixell i la graderia del parc.

Guillermo García de Castro, conseller d'Espai Públic de l'Ajuntament de Tarragona, creu que la decisió de reubicar l'àrea d'Agility del Parc Francolí ha estat encertada, afegint que "amb la nova ubicació aconseguim coordinar i fer conviure totes les necessitats de la població".

El nou parc d'Agility tindrà una dimensió aproximada de 400 a 500 metres quadrats, amb entre 6 i 8 elements d'agility. L'espai estarà equipat amb una font a doblealçada per a persones i gossos, un dispensador de bosses per a la recollida d'excrements, una paperera, el reixat de tancament i la corresponent dobleporta.

Es preveu que els treballs de trasllat del nou parc d'agility comencin a partir del mes de març. El pressupost màxim per a aquesta iniciativa és de 17.998 euros (IVA inclòs).