Canvis i retallades en el Carnaval de l'Espluga de Francolí

S’ha suspès la volta de lluïment a la plaça 1 d’Octubre.

Imatge de l'enterrament del Carnestoltes
Imatge de l'enterrament del Carnestoltes | Cedida
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:30h
Les dificultats econòmiques que pateix l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí també tindran un impacte en les festes de Carnaval. La programació mantindrà tots els actes tradicionals, però hi haurà canvis i ajustos complir amb el pressupost retallat que té el consistori per a 2024.

Segons avança l'EFMR, la Comissió de Carnaval compta amb la subvenció anual de l’Ajuntament de 5.000 euros, però enguany no s’ha sumat la participació econòmica del petit comerç tot i que es mantenen els principals patrocinadors d’anys anteriors.

No hi haurà el concurs de façanes

En anys anteriors, el Carnaval de l'Espluga comptava amb uns 13.000 euros de pressupost. Per això, aquest 2024 no hi haurà animació per l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, no es donarà un pernil a les comparses participants, l’escudella tindrà un preu d’un euro per plat i s’ha reduït la cartelleria i publicitat d’anys anteriors.

Pel que fa a la Rua de les Mil Disfresses es canviarà el recorregut per ampliar-lo i evitar el col·lapse d’edicions anteriors. Pel mateix motiu s’ha suspès la volta de lluïment a la plaça 1 d’Octubre. Enguany tampoc es repetirà el concurs de decoració de façanes i balcons que es va incentivar el 2023.