1 de 10
Mobilitat

El servei de la Ganxeta registra més de 2.000 viatges a Reus en una setmana

L'aplicació ha comptabilitzat un total de 1.700 usuaris validats des que es va posar en funcionament el passat 30 de gener

La bicicleta compartida Ganxeta es va posar en funcionament el passat 30 de gener | Sandra Pérez
per Sandra Pérez, Reus | 6 de febrer de 2024 a les 13:31 |
La ciutat de Reus ja disposa d'un servei públic de bicicleta compartida, que es va posar en marxa el passat dimarts 30 de gener. Una setmana després, la Ganxeta compta amb un total de 1.700 usuaris validats i s'han comptabilitzat fins a 2.100 viatges realitzats en aquests primers dies de funcionament.Prèviament a la seva inauguració, més de 500 persones s'havien registrat ja en l'aplicació, disponible a l'App Store, Play Store i la pàgina web municipal. Actualment, s'han fet 3.500 descàrregues de l'APP de la Ganxeta (2.100 en dispositius Android i 1.400 a iOS), segons apunten fonts municipals.

Els primers usuaris que van decidir estrenar la bicicleta es van trobar amb algunes incidències, ja que sobretot esmentaven els segons que trigava a carregar l'aplicació. Malgrat tot, la valoració i expectatives d'ús eren majoritàriament positives.

Primer mes gratuït

Aquestes xifres inicials s'acosten considerablement a les previsions que el regidor de Via Pública, Daniel Marcos, exposava en nom de l'Ajuntament el dia de la inauguració: acabar el 2024 amb 1.500 usuaris i 600 moviments diaris. Amb tot, caldrà veure com evoluciona aquest començament positiu de cara a les pròximes fases de desplegament del servei.


Durant aquest mes de febrer, molts reusencs i reusenques s'han decidit a provar la Ganxeta aprofitant la promoció gratuïta -els usuaris registrats poden introduir diàriament el codi "ESTRENA"- que els permet fer viatges de 30 minuts sense cap cost. La promoció s'ha fet servir 1.000 vegades en aquests primers dies.A més, aquestes primeres setmanes, el paper dels informadors de Reus Mobilitat i Serveis és essencial perquè assessoren i ajuden aquells ciutadans i ciutadanes que es trobin problemes a l'hora de descarregar l'aplicació, validar les seves dades o per aprendre a utilitzar-la des del seu dispositiu.​

El sistema públic de bicicleta compartida Ganxeta funciona 24 hores, durant 365 dies l'any, i compta ara mateix amb 20 estacions hàbils distribuïdes, principalment, a les zones més cèntriques de Reus.
Participació