1 de 10
CULTURA

Exposició sobre la resiliència de les dones camperoles i el canvi climàtic al Mercat de Tarragona

Es tracta d'una iniciativa de Mans Unides que es podrà veure al vestíbul de l'equipament comercial durant tot el mes de febrer

La mostra es pot veure al vestíbul del Mercat Central de Tarragona. | David Oliete
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 de febrer de 2024 a les 13:58 |
El Mercat Central de Tarragona acull des d'aquest dimarts 6 de febrer l'exposició fotogràfica 'Reduir les bretxes de gènere per fer front al canvi climàtic'. Es tracta d'una iniciativa de Mans Unides que convida els visitants a reflexionar i apreciar la relació entre la vida rural i la resiliència de les dones camperoles, com a agents del canvi climàtic.

La mostra, que es podrà visitar durant el mes de febrer, descobreix com les dones de regions rurals de Perú s'estan capacitant tècnicament per impulsar l'agricultura ecològica per preservar la biodiversitat, com una resposta vital al canvi climàtic. La tasca de cooperació de l'entitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona.

 

"La voluntat del Mercat Central és la de convertir-se en altaveu de temes rellevants i sensibles"

La inauguració de l'exposició ha anat a càrrec de la presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, i de la responsable de Comunicació de Mans Unides a Tarragona, Teresa Feliu. "La voluntat del Mercat Central és apropar-se al màxim a la ciutadania des de totes les vessants possibles, i una d'elles és la de convertir-se en altaveu de temes rellevants i sensibles, i el canvi climàtic i la lluita per un futur mundial sostenible, és un d'ells", ha dit Adan.

En aquest sentit, ha afegit que "és un plaer per a nosaltres poder acollir un any més una exposició de Mans Unides i poder donar visibilitat a la important tasca de cooperació que realitza l'entitat arreu del món".

 

El Mercat com a espai de difusió

En la seva voluntat d'esdevenir un espai de convivència comercial, social i cultural a la ciutat, el Mercat Central continua apostant per la programació d'activitats expositives i de dinamització de la mà d'entitats i agents del territori.

En aquest cas, l'exposició d'enguany, 'Reduir les bretxes de gènere per fer front al canvi climàtic', se suma a l'exposició 'Benin, un mercat de nens', que el Mercat va acollir també l'any 2023.
Participació