1 de 10
CARNAVAL 2023

La botifarra d'ou tornarà a ser la protagonista del Dijous Gras als mercats de Tarragona

Es distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les deu del matí fins a exhaurir existències

Es repartiran racions de botifarra d'ou al Mercat Central i al Mercat de Torreforta. | David Oliete
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de febrer de 2024 a les 14:55 |
Els Mercats de Tarragona tornaran a celebrar el seu particular carnaval gastronòmic amb la tradicional distribució de botifarra d'ou per Dijous Gras. A partir de les 10 del matí d'aquest dijous 8 de febrer, el Mercat Central i el Mercat de Torreforta oferiran racions gratuïtes d'aquesta menja tan típica a la ciutat.Es tracta d'una de les cites més consolidades i tradicionals dels dies carnaval a Tarragona, i enguany comptarà de nou amb la col·laboració de la Fundació Estela. Les racions es repartiran de 10 a 14 hores o fins a esgotar existències.

La presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha destacat que "fa anys que el Mercat Central i el Mercat de Torreforta s'impliquen en la programació de Carnaval i és un goig continuar celebrant amb els tarragonins i tarragonines el Dijous Gras".

 

Altres activitats de Carnaval als mercats de Tarragona

Més enllà de la celebració de Dijous Gras, els mercats de la ciutat s'impliquen un any més en la programació d'actes durant i després de Carnaval. D'una banda, el tradicional concurs infantil de dibuix celebra aquest 2024 la seva cinquena edició. Està en marxa des del passat divendres i la làmina de participació es pot recollir a la consigna del Mercat Central, al Bar Marisol del Mercat de Torreforta, o descarregar-la a les xarxes socials dels Mercats.

També cal destacar l'habitual pluja de disfresses de les parades del Mercat Central i de Torreforta, que tindrà lloc divendres i dissabte, així com la visita del Rei Carnestoltes i la Concubina, prevista pel mateix divendres 9 de febrer al migdia.


Tot això sense oblidar que la plaça Corsini es converteix des d'aquest any en la plaça de la Disbauxa esdevenint així l'epicentre festiu d'aquests dies de disbauxa.
 

Torna la Vella Quaresma al Mercat Central

I un cop acabin els dies de Carnaval, serà el torn per a l'espectacle de la Vella Quaresma. Amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona i sota el nom de 'La Vella Quaresma: el misteri de la serra', el Mercat Central acollirà per sisè any aquest tradicional espectacle familiar itinerant que durant set dimecres consecutius tallarà les set cames del personatge.


Les representacions començaran el pròxim dimecres 14 de febrer a les sis de la tarda.
Participació