1 de 10
Carnaval

L'evolució del Carnaval de Reus: 45 anys resumits en una mostra fotogràfica

El Palau Bofarull acull l'exposició, organitzada per la Germandat dels Set Pecats Capitals, fins al 17 de febrer

Una de les imatges de l'exposició sobre el Carnaval de Reus, del pregó del 2018 | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 7 de febrer de 2024 a les 17:45 |
El Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona acull fins al pròxim 17 de febrer l’exposició “Quaranta-cinc anys de carnaval reusenc”, organitzada per la Germandat dels Set Pecats Capitals de Reus. A través de les fotografies, el visitant pot apreciar com ha canviat la festa i com s’ha anat transformant. Podeu consultar el catàleg de l'exposició.

Aquesta proposta expositiva mostra l’evolució de la celebració del Carnestoltes a la ciutat des de la seva revitalització, l’any 1978, fins a l’actualitat. Quan es va recuperar el Carnaval, aquest es va estructurar a partir del model existent a principis del segle XX, que girava al voltant de les grans desfilades i els balls a les diferents societats de l’època: l’Olimpo, El Círcol, el Foment Republicà o La Palma, entre d’altres. 

El tríptic de l'exposició documenta algunes imatges més antigues, del Carnaval de principis del segle XX Foto: Cedida


Així doncs, i partint d’aquesta estructura bàsica d’un Reus noucentista, al llarg dels darrers quaranta-cinc anys s’ha anat seguint aquest model, i a la programació del Carnaval de Reus s’hi han anat incorporant elements que, amb més o menys continuïtat, han permès enriquir l’oferta.

La Germandat dels set pecats capitals organitza anualment una mostra sobre el Carnaval de Reus. La d’enguany es podrà visitar al Palau Bofarull (carrer Llovera, 15) en horari de dimarts a dissabte d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores, exceptuant els dies 10 i 13 que romandrà tancada. L'entrada és lliure i gratuïta.

L'exposició fotogràfica repassa els últims 45 anys del Carnaval de Reus des de la seva recuperació Foto: Cedida

També hauries de llegir
Fa 5 setmanes

El programa d'actes del Carnaval de Reus 2024

Participació