Arriba una nova edició de la Caminada Popular de Valls

La quinzena edició de la caminada popular, amb un desnivell acumulat de 300 metres, preveu un itinerari de 16 quilòmetres

Una edició anterior de la caminada
Una edició anterior de la caminada | Cedida
08 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:45h
Valls ho té tot a punt per una nova edició de la caminada popular, una de les activitats impulsades pel Patronat Municipal d'Esports que tradicionalment és molt multitudinària, i que enguany celebra la quinzena edició. L'activitat, que tindrà lloc diumenge 25 de febrer i portarà els i les participants fins a Picamoixons, està organitzada per l'Ajuntament de Valls, el Patronat d'Esports de Valls i l'EMD de Picamoixons, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Camp, el Consell Esportiu de l'Alt Camp i les entitats senderistes vallenques, K+ i Secció de muntanya AAEET. 

La quinzena edició de la caminada popular, amb un desnivell acumulat de 300 metres, preveu un itinerari de 16 quilòmetres que arribarà fins a Picamoixons i es calcula que es pugui completar aproximadament en unes 4 hores i mitja. La sortida de la caminada s'efectuarà a les nou del matí a la plaça del Barri de les Comarques. Hi haurà una zona d'avituallament a Picamoixons i l'arribada tindrà lloc al mateix punt de sortida.

Concretament, el recorregut de la caminada començarà a la pista poliesportiva del Barri de les Comarques i s'enfilarà cap al Camí de Masmolets, passant pel pont de la via del tren, la Plana d'en Berga i el Turó quatre vents fins arribar a Picamoixons. Pel que fa a la tornada, serà per la cantera i el desviament del pont de la via del tren, i arribada a Valls.

En aquesta edició la caminada serà solidària amb Carlota Aguilar Altès, es proposa una col·laboració voluntària de 5 euros per persona i 10 euros per família. Carlota va néixer al 2016 i té una discapacitat elevada però encara no està diagnosticada. Filla de mare i pare vallencs, la Vanessa i el Pedro, lluiten per aconseguir finançament per la investigació de malalties i patologies minoritàries. L'objectiu és promoure la investigació i donar-hi visibilitat. La família de la Carlota no té una associació, però organitza esdeveniments solidaris que amb el lema «Junts caminem més lluny» pretenen recaptar diners per destinar-los a l'Hospital Sant Joan de Déu, que és des d'on es porta el cas de la Carlota.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar, fins al 23 de febrer, al CEM El Fornàs (passeig President Tarradellas, 2-6) o a les oficines del Patronat Municipal d'Esports (carrer Prat de la Riba, 15-17).