Sorpresa dels Mossos en aturar un cotxe carregat a les Borges del Camp

Els dos ocupants del vehicle van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública

Imatge del cotxe i part de la càrrega que portaven els dos arrestats a les Borges del Camp.
Imatge del cotxe i part de la càrrega que portaven els dos arrestats a les Borges del Camp. | Mossos d'Esquadra
08 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:01h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus van detenir aquest dimecres 7 de febrer dos homes, de 31 i 64 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública a les Borges del Camp. Els policies estaven efectuant serveis de prevenció dins l'àmbit rural quan van observar que un vehicle entrava a la població amb una càrrega molt voluminosa a l'interior i totalment tapada amb plàstics.

La dificultat de tapar tota la càrrega va fer sospitar als agents què els dos ocupants del vehicle tenien una voluntat expressa d'ocultar allò que transportaven. Després d'efectuar un seguiment van aturar el vehicle i van comprovar que sota dels plàstics hi havia 416 esqueixos de marihuana d'uns 20 centímetres d'alçada.

Una varietat de marihuana modificada genèticament

En aquest sentit, es tractaria d'una varietat modificada genèticament de la que s'obtenen plantes més petites d'alçada, amb un creixement més ràpid i una producció de cabdells més grans. També van localitzar sis panells de llums LED de gran eficiència energètica, i que tenen un cost aproximat en el mercat d'uns 4.000 euros.

Degut a que tot aquest material es emprat de manera habitual en cultius interiors de marihuana, els agents van detenir els dos homes, que passaran a disposició judicial en les pròximes hores davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus.