1 de 10
PortAventura

«No sabíem què havia passat»: caos després de l'accident a PortAventura

Catorze persones han resultat ferides en caure un arbre mentre la muntanya russa, Tomahawk, estava en marxa

Tomahawk ha estat l'atracció on s'ha produït l'accident a PortAventura. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Salou | 11 de febrer de 2024 a les 21:46 |
El parc d'atraccions de la Costa Daurada, PortAventura, ha estat escenari d'un greu accident aquest diumenge, 11 de febrer. Segons ha explicat l'empresa en un comunicat, s'ha produït "un incident fortuït per la caiguda d’un arbre proper a l’atracció Tomahawk". Els serveis d'emergències han rebut un avís que informava d'un descarrilament de vagons en una muntanya russa de l'àrea del Far West. 
 


Tomahawk és una atracció de característiques similars a l'Stampida, però amb la diferència que és apta per a persones que medeixen menys d'1,40m, és a dir, és de les considerades menys intenses. El vent que aquest cap de setmana ha bufat amb intensitat ha acabat fent caure un arbre sobre les vies de la muntanya russa mentre aquesta estava en marxa. Cal dir que, habitualment, quan hi ha condicions meteorològiques desfavorables aquest tipus d'atraccions se solen tancar.Tomahawk també va ser escenari d'un accident mortal l'any 2009, quan un treballador va perdre la vida després que per un error s'activés l'atracció mentre l'operari estava treballant a les vies de la muntanya russa.

14 ferits, dos d'ells crítics

El balanç final de l'accident a PortAventura ha estat de catorze persones ferides -dues de crítiques i tres de menys greus-. Els dos ferits crítics han estat traslladats a l’Hospital de Bellvitge amb helicòpter i al Joan XXIII de Tarragona, i tres d'ells, menys greus, s'han evacuat al Santa Tecla i a l’Hospital de Reus. El SEM ha mobilitzat vuit ambulàncies i un helicòpter.

El sotscap territorial del SEM a Tarragona, Juan Antonio Escorcia, ha precisat que hi ha dos menors entre els ferits i que els dos crítics són persones adultes. Dels nou ferits lleus, cinc han estat traslladats a un CAP de la zona.


Per la seva part, PortAventura ha enviat un comunicat on ha explicat que “després d’activar-se els nostres protocols d’emergència, les persones afectades han estat ateses d’immediat pels nostres equips de primers auxilis juntament amb el SEM”, ha continuat el parc tarragoní, que s’ha posat a disposició de les famílies.

“Es tracta d’un succés totalment aliè a l’operativa i manteniment de les nostres atraccions, que compleixen els estàndards més alts de seguretat i estan sotmeses diàriament a rigoroses revisions”, ha volgut deixar clar Port Aventura.

"No sabíem què havia passat"

A la sortida de PortAventura, diversos usuaris han assegurat a l’ACN que s’han adonat de l’accident en veure que arribava un helicòpter del SEM. Entre ells, hi havia el Javier i el Xavier Acosta, pare i fill, que avui havien decidit passar el dia al part d’atraccions. “Veníem del Shambhala i, de sobte, hem vist que hi havia personal mèdic a l’atracció Tomahawk”, ha detallat Javier Acosta, qui ha puntualitzat que des de fora l’atracció “no es veia cap arbre trencat” i que en un primer moment “no sabien què havia passat”.


“L’únic que veiem és que hi havia personal del SEM atenent els ferits a terra”, ha afegit Xavier Acosta. Pare i fill també han afirmat que Tomahawk era “l’única de les atraccions grans, que estava oberta”. De fet, altres usuaris que sortien del part d’atraccions també han confirmat que la majoria de les atraccions estaven tancades per les fortes ratxes de vent registrades aquest diumenge.
Participació