1 de 10
Defunció

Mor el reusenc Gabriel Ferraté, expresident de Caixa Tarragona

Ferraté també va ser exrector de la UPC i de la UOC i el 1996 la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi

Ferraté ha mort als 91 anys. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 12 de febrer de 2024 a les 10:43 |
L'exrector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i fundador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Gabriel Ferraté ha mort als 91 anys. En un comunicat, la UOC n'ha destacat que va ser un dels creadors d'aquesta universitat per encàrrec del Govern i que en va ser rector del 1995 al 2005.

Nascut a Reus el 1932, era enginyer industrial i petit agrícola, però la vida professional i investigadora el va portar a la informàtica, l'automàtica i la robòtica. El 1972 va assumir la rectoria de la UPC, càrrec que va mantenir fins al 1994. També va ser director general d'Universitats i Investigació de la Generalitat i president de la desapareguda Caixa Tarragona.


Tant la UOC com la UPC han mostrat el seu condol per la mort i han anunciat que aquesta setmana vinent guardaran un minut de silenci als respectius campus. Ferraté també era doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i per la de Lleida (UdL). A més, el 1996 la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi i el 2005 va rebre el Premi Nacional de Telecomunicacions.
Participació