Un arbre cau sobre les vies del tren i talla la circulació entre Reus i Tarragona

S'ha posat en prealerta el pla Ferrocat i s'ofereix un servei alternatiu de transport per carretera

Afectació als trens per un arbre caigut.
Afectació als trens per un arbre caigut. | TarragonaDigital
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 18:11h
La demarcació de Tarragona torna a estar en alerta aquest dilluns per fortes ventades. A partir del migdia el vent s'ha començat a notar amb molta intensitat en punts del Baix Penedès, l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.

De fet, Protecció Civil ha reactivat la fase d'alerta del pla especial d'emergències per risc de vent (Ventcat), tot i que aquest diumenge s'havia donat inicialment l'episodi per finalitzat. A més a més, també ha ampliat la intensitat de les ratxes de vent de component oest. 

La intensitat amb què està bufant el vent ha provocat la caiguda d'un arbre sobre les vies de tren a l'altura de Vila-seca. A conseqüència, s'ha activat en fase de prealerta el pla FERROCAT i s'ha tallat la circulació entre Tarragona i Reus. La incidència afecta les línies R14, R15 i RT1. Ja s'ha posat en marxa un servei alternatiu per carretera.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís de la caiguda de l'arbre al camí de Vila-seca quan passaven pocs minuts de les quatre de la tarda i els Bombers de la Generalitat han enviat tresdotacions per ajudar en les tasques per extreure'l

La previsió és que el ventafluixi a partir de mitjanit. Al Perelló ja s'han superat els 100km/h en alguna de les ràfegues i a Mont-roig del Camp s'han registrat valors de 88,9 km/h, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.