El periodista Xavier Graset serà el pregoner de la Setmana Santa de Reus

L'acte tindrà lloc a l'Auditori Higini Anglès del Palau Bofarull, el dia 23 de març a les 20 hores

El periodista, nascut a Vila-seca, sempre ha estat molt vinculat a la ciutat i els mitjans de comunicació reusencs
El periodista, nascut a Vila-seca, sempre ha estat molt vinculat a la ciutat i els mitjans de comunicació reusencs | Arxiu / Adrià Costa Rifà
18 de març del 2024
Actualitzat a les 12:29h
Des de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, entitat  degana de la Setmana Santa reusenca, anuncien que, per Acord de la Junta de Govern, ha estat  designat com a pregoner de la Setmana Santa 2024 el periodista Xavier Graset i Foraster, qui compta amb una llarga trajectòria professional i té arrels en la tradició festiva reusenca.

L’acte es realitzarà el Dissabte de Passió, dia 23 de març de 2024, a les 20 hores, a l’Auditori Higini Anglès del Palau Bofarull, seu a Reus de la Diputació de Tarragona. El cartell que s'ha editat enguany consta d'una fotografia de Joan Ferran i mostra en detall els peus de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. 

A més, l'entitat informa que estan treballant en la preparació de tots els actes que organitzen tradicionalment aquests dies de Quaresma, Setmana Santa i Pasqua. Entre les novetats, destaquen que enguany es recuperarà el recorregut tradicional de la Solemne Processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant al vespre. 

Aquesta processó se celebra a Reus almenys des de l’any 1557 i hi participen les  congregacions, germandats i confraries de la Setmana Santa reusenca, prèvia invitació expressa de la Reial Congregació.

La processó de les Tres Gràcies consisteix en el trasllat de la imatge del Sant Crist de la Sang Foto: Laia Solanellas

Reivindicar el patrimoni tradicional

Actualment s’està treballant des de la Reial Congregació per obtenir en aquesta processó un reconeixement, com ja en gaudeixen les “Tres Gràcies” i la “Funció de la Coronació del Senyor”. Qualsevol alteració del recorregut tradicional o d’elements participants sense haver estat valorats prèviament podria ocasionar greus dificultats en aquest projecte integrador i de ciutat.  

També cal tenir en compte el ric patrimoni artístic que integren la totalitat dels misteris de la Setmana Santa de Reus, i la Solemne Processó del Sant Enterrament és una ocasió única per mostrar-lo.