Una exposició recorre la història dels atacs al Port de Tarragona durant la Guerra Civil

«Thorpeness / Stanwell» és una exposició que commemora l'atac als mercants anglesos al Port de Tarragona durant l'any 1938

L'exposició es podrà veure al Refugi 1 del Moll de Costa.
L'exposició es podrà veure al Refugi 1 del Moll de Costa. | TarragonaDigital
20 de març del 2024
Actualitzat a les 9:21h
A partir del dijous 21 de març, la sala 2 del Refugi1 del Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà 'Thorpeness / Stanwell', una exposició que commemora l'atac als mercantsanglesos al Port de Tarragona durant l'any 1938, en plena Guerra Civil espanyola. Aquesta mostra, que forma part del Programa de MemòriaDemocràtica de Tarragona, destaca els bombardejos perpetrats sobre els vaixells Thorpeness i Stanwell per l'aviaciófeixista italiana i alemanya els dies 20 de gener i 15 de març de 1938, respectivament. L'exposició, que serà d'entrada lliure, estarà oberta al públic fins al 28 d'abril.

Els horaris d'obertura durant el mes de març seran de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, mentre que a partir d'abril, els horaris es modificaran a dimarts a dissabte de 17.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius romandran oberts d'11.00 a 14.00 hores, tancant tots els dilluns.

Altres activitatsrelacionades amb l'exposició inclouen la presentació del llibre 'Thorpeness / Stanwell. L'atac als mercants anglesos del Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil espanyola' d'Òscar Martín i Txell Navarrete, que tindrà lloc el 9 d'abril a les set de la tarda a la sala 2 del Refugi 1 del Moll de Costa.

A més, el dissabte 20 d'abril a les dotze del migdia, Martín i Navarrete guiaran la 'Ruta pels espais dels bombardejos al Port de Tarragona', una visita que durarà aproximadament noranta minuts i que caldrà reservar prèviament enviant un correu electrònic a [email protected].