1 de 10

La festa major de Tarragona ja té imatge: el braç de Santa Tecla, protagonista

El disseny ha anat a càrrec de La Torreta, l'Estudi Creatiu i de Disseny que impulsen la cooperativa El Far i la Fundació Topromi

per Antonio Ramos Llauradó, 30 de juny de 2022 a les 14:30 |

Tarragona ha presentat aquest dijous la imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2022, que enguany culminen l'homenatge de la celebració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç a la capital tarragonina. El cartell de les festes l'ha elaborat La Torreta, l'Estudi Creatiu i de Disseny que impulsen la cooperativa El Far i la Fundació Topromi de la Fundació Catalunya La Pedrera.

 

[tweet]1542445532706181121[/tweet]

 

La imatge gràfica té com a protagonista l'acte per excel·lència de les festes: l’entrada del braç de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona. La consellera de Cultura, Inés Solé, ha explicat que «amb aquest cartell volem reflectir la simbiosi entre passat i present, entre història i evolució. El braç de Santa Tecla com a origen, com a símbol tarragoní sense precedents».

 

Solé ha afegit «si podem celebrar aquests set segles de festa major, és gràcies a les persones que la conformen any rere any, per això aquesta imatge és un reconeixement a la nostra història, però també a la nostra gent». 

 

Una proposta gràfica inclusiva i participativa 

La Torreta ha presentat un disseny inclusiu i participatiu elaborat per un total de 19 persones. En aquest sentit, la consellera ha destacat «la gran aposta feta per un disseny de qualitat que afavoreix la transformació social», alhora que ha agraït als autors «l'autenticitat i la mirada original que han aportat totes i cadascuna d'elles donant com a resultat un disseny únic». 

 

Una de les dissenyadores, Annelie Bäder, ha explicat que «La Torreta és un projecte amb empremta social que treballa el disseny a partir de la passió i la creativitat de cadascuna de les persones que en formen part, combinant les capacitats de persones amb i sense diversitat funcional, amb l’objectiu d’aconseguir resultats amb un estil propi». 

 

Els també autors de la proposta, José Antonio Parejo i Javi Ciudad, han explicat que «narrativament, el cartell permet la comprensió i l’accessibilitat de totes les persones, podent identificar en ell tots i cadascun dels elements que fan la festa».

 

Bäder i Parejo han destacat que «precisament això fa que aquesta sigui una imatge molt juganera perquè incita a la descoberta tant de grans com petits de cadascun dels elements amagats dins el cartell».

 

Color groc com a explosió de llum, foc i confeti daurat que caracteritza l'entrada del braç de Santa Tecla

El color groc, com a protagonista, fa referència a l’explosió de llum, foc i confeti daurat que tant caracteritza el moment de l’entrada del braç de Santa Tecla. A partir d'aquest disseny, les entitats festives de la ciutat confeccionaran les diferents peces de marxandatge d'aquesta Santa Tecla 2022, que es presentaran pròximament.  

 

Els 19 autors de la imatge són, a banda dels citats Annelie Bäder, José Antonio Parejo i Javi Ciudad, Luisa López, Miguel Torres, Jose de la Rosa, Rafa Aragón, Mari Aragón, Dani Cebrián, Emilio García, Eva María Lorenzo, Mercè Vallverdú, Cristina Lavilla, Azucena Guerra, Cristina Rodríguez, Júlia Abelló, Glòria Balada, Amanda Pérez i Núria Loras. 

Participació