1 de 10

«Peta-ho!»: el Vendrell viurà una Festa Major de màxims amb tota mena d'activitats

Consulta els actes destacats de la Festa Major de Santa Anna 2022

per Marc Guitart, 20 de juliol de 2022 a les 06:00 |

La Festa Major de Santa Anna del Vendrell tornarà amb tota la força aquest 2022. Superats els pitjors anys de la pandèmia, la ciutat encara una festa de màxims, amb multitud d'actes per a tots els públics i totes les edats. D'aquí el lema tan gràfic que s'ha escollit, 'Peta-ho', que anima a encarar la festivitat sense cap reserva.

 

I és que després de la festa major confinada del 2020 i les restriccions del 2021, hi ha ganes d'una celebració normal. Els Administradors de Santa Anna han estat treballant incansablement per oferir, junt amb l'Ajuntament, un programa ben complet. El passat divendres el van presentar en l'acte d'obertura de la botiga de Santa Anna, a la Fusteria.

 

Setmana d'actes previs

Durant tota aquesta setmana, el Vendrell ja anirà escalfant motors amb una gran quantitat d'actes previs. Destaquen la presentació del documental 'La colònia' el dia 21, o el Nostrefoc del dissabte 23. Aquest mateix dia es farà el concert de festa major dels grallers Tocats de Canya, que presenten l'opuscle Jaume Esteve i Oliva.

 

El Berenar Moter del Lokal Biker i el 15è aniversari del Ball de Panderos també destaquen en aquest dissabte complet. El diumenge 24 serà el dia de l'assaig general dels grups de cultura popular i dels Nens del Vendrell, a la plaça Vella.

 

Sant Jaume (25 de juliol)

La Festa Major de Santa Anna donarà el tret oficial de sortida amb la tronada i el repic de campanes del dia 25 al migdia. Aquell dia els infants podran dur el xumet a l'Àliga a la plaça Vella (18h). També hi haurà un espectacle infantil de Zim and the Zums a les Quatre Fonts (19h) i sardanes amb l'Orquestra Rosaleda a la Rambla (19h).

 

A la mateixa hora es farà la processó amb la imatge de Santa Anna fins a l'església, on s'interpretaran els goigs. El pregó de la festa es farà a les 21.30 hores a la plaça Vella i anirà  càrrec d'Anna Ibarz. El Castell de Focs precedirà el ball de la nit de la Rosaleda a la Rambla i el concert amb Roba Estesa, The Tyets i Hey Pachucos al Botafoc. 

 

Els gegants vells del Vendrell, ballant a la plaa Vella.
La cultura popular serà de nou la protagonista de la Festa Major del Vendrell. | BP Diari

 

Santa Anna (26 de juliol)

El dia gran de la festa major comptarà amb alguns dels actes més tradicionals, com la missa solemne que es fa a les deu. En acabat, els grups de cultura popular faran la ballada d'honor i la cercavila pels carrers del centre. Els Versos dels Diables precediran la Diada Castellera dels Nens del Vendrell (13.30h).

 

A les 19.00 hores l'església acollirà el concert del Cor-Orfeó Parroquial, a la mateixa hora que Reggae per Xics actuen a la plaça del Tívoli. Un acte que recuperarà el seu recorregut habitual és el Correfoc, que començarà a les 21.30 hores des del Tancat. Després de la carretillada dels Diables es farà l'encesa del campanar, prevista a les 00.30 hores.

 

El ball de nit de la Rambla anirà a càrrec aquest dia de l'Orquestra Metropol. Al Botafoc, els joves tenen una cita amb Ladilla Rusa, la Banda del Coche Rojo i el DJ Nacho Ruiz.

 

Santa Anneta (27 de juliol)

El dia de Santa Anneta els primers protagonistes seran els grups infantils de cultura popular. Faran la ballada d'honor a les onze a la plaça Vella abans de sortir en cercavila, i acabar amb els versos dels Diablons i una actuació de la canalla dels Nens. A la tarda es faran els inflables d'aigua a la carretera de Sant Vicenç, seguits d'un concert amb DJ a les 20.00 hores.

 

Els grups d'adults de cultura popular faran la seva ballada a la plaça del Tívoli a les 18.30 hores, per sortir després en cercavila. El pont de França serà el punt de sortida de la cercavila de foc infantil (22.00h), que vindrà seguida de l'encesa de Santa Anneta. L'Oquestra Aquarium farà el ball a la Rambla Cañas i Efecto Pasillo, Nerea Bassart Trio i el DJ Lo Puto Cat actuaran al Botafoc.

 

Imatge de mans alades en un concert.
Els concerts prendran el protagonisme a les nits- | TarragonaDigital

 

Dia del gos (28 de juliol)

Per l'últim dia de la festa hi ha prevista la cercavila Festa-la teva (12h), perquè els nens es facin el seu vestit de cultura popular. El Ball de Malcasats tindrà bona part del protagonisme a la tarda, amb tres passis a les 19.00, 20.00 i 21.00 hores. Després de la missa de les Annes (19.30h) es traslladarà la imatge de Santa Anna a casa de la portant d'honor Montserrat Caralt.

 

La traca de les deu del vespre precedirà l'acte de traspàs dels Administradors de Santa Anna, a la plaça Vella. La Festa Major acabarà amb les havaneres de Les Anxovetes a la Rambla Cañas (23h). A la plaça Nova, a les 23.30 hores, hi haurà el concert de Les Antines, la Ludwig Band i Fortor Hortera. 

Participació