1 de 10

Música a la vila i concerts a l'Auditori, en un agost molt musical al Vendrell

El cicle de música tradicional compta amb les actuacions de Francesc Sans, Marala, La Gravetat de Coloumb i Riu X

per Marc Guitart, 1 d'agost de 2022 a les 16:06 |

El Vendrell ha presentat les actuacions musicals del mes d'agost, que es divideixen entre els concerts del Música a la Vila i els de l'Auditori. El cicle de música tradicional se celebra, com és habitual, tots els dimecres del mes d'agost, amb quatre concerts a la plaça del Tívoli

 

Enceta el cicle el dimecres 3 d'agost Francesc Sans, que recentment ha publicat el seu primer treball discogràfic 'L'infinit'. Es tracta d'un recull de tonades tradicionals, pròpies o versionades, amb olor de terra i amb el color del mediterrani. El dia 10 serà el torn de les Marala, un trio de compositores dels Països Catalans que aposten pels cants ancestrals dels seus orígens.

 

També s'han estrenat discogràficament amb 'A trenc d’alba', un conjunt de composicions originals que giren la mirada cap a les arrels. Ja el dimecres 17 arriba l'espectacle 'La gravetat de Coloumb', una proposta de Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté. Reivindiquen els gèneres de ball més comuns a la plaça i a l'envelat, incorporant noves sonoritats, textures o harmonies, que han quedat capturades al disc 'E pur si balla'.

 

Tancaran el cicle el dia 24 d'agost els Riu, que amb Riu X celebren els seus '10 anys de folk'. Es tracta d'un espectacle que repassa una dècada de concerts, gires, produccions i quatre discs. Des del consistori apunten que, en cas de pluja, els concerts del cicle es faran a dins de l'Auditori del Tívoli.

 

Agost a l'Auditori Pau Casals

També l'Auditori Pau Casals programa actuacions durant el mes d'agost. La primera serà la dels Barcelona Gospel Messengers el dissabte 13, que portaran el seu espectacle 'Dance!'. Des de l'òptica del gòspel, el grup dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown.

 

El 20 d'agost, el protagonisme serà pels Drop Collective, una formació que fusiona música jamaicana i jazz. Presentaran el disc 'Come Shine' (Brixton Records, 2021) amb el qual han consolidat una carrera de sis anys als escenaris.

Participació