1 de 10

Santa Oliva es prepara per a una Festa Major plenament normalitzada

L'acte central serà, com és habitual, el Vot de Poble

per Marc Guitart, 19 d'agost de 2022 a les 13:03 |

Santa Oliva ja ho té tot a punt per viure la seva Festa Major en honor a la Mare de Déu del Remei. Una festa que arriba sense restriccions i que se celebrarà amb plena normalitat a partir del dimecres 24 d'agost. Abans, però, hi haurà diversos actes previs.

 

Un d'ells serà la cercavila amb les Espurnes de Foc-Bengaletes i Petafort, del dilluns 22 i un altre, la pedalada i teatre del dimarts 23. El tret de sortida de la festa serà el dimecres 24 amb el repic de campanes, la cercavila i el pregó, a càrrec del Club de Lectura. El Correfoc, amb els Versots dels Diables de Santa Oliva, i el Castell de focs donaran pas a una Nit Jove amb música ben animada.

 

El dijous 25 es farà un dels actes centrals de la festa, el Vot del Poble, que sortirà a les 11.00 hores del Castell. Després de la Missa Solemne hi haurà la processó i la veneració de la Mare de Déu del Remei. A la tarda, l'Orquestra Costa Brava farà concert i ball de Festa Major a la plaça d'Europa.

 

El divendres 26 serà el dia dels inflables, la cursa solidària i una nova edició del Música a les Vinyes. El grup DCovers i el DJ Marc Batet tancaran la jornada. Un altre dels actes tradicionals serà la cercavila de balls populars que es farà el dissabte 27 a la tarda.

 

Al vespre s'ha programat el partit de futbol 7 i a la nit, un gran concert de Festa Major amb Popurris Band i empalmada. El diumenge, últim dia de festa, és el dels concursos de bitlles i petanca. A les nou del vespre, la traca posarà el final a la festa major del 2022.

 

El Vot del Poble

El Vot de Poble és el que marca l'origen de la Festa Major de Santa Oliva. L'any 1854, segons les creences, la Mare de Déu del Remei va protegir els vilatans del còlera. Des d’aleshores, el darrer dijous d’agost, a Santa Oliva és un dia molt especial.

Participació